Новата седмица започва с много висока концентрация на три вида

...
Новата седмица започва с много висока концентрация на три вида
Коментари Харесай

Новата седмица започва с много висока концентрация на три вида полени - липа, коприва и живовляк

 Новата седмица стартира с доста висока централизация на три типа полени - липа, коприва и живовляк. Колко рискови могат да бъдат тъкмо тези полени? Как да си помогнем при алергичен припадък. И кои са най-хубавите способи за диагностика на алергиите? По тематиката в " Пулс " говори  доктор Диана Христова, алерголог в Александровска болница. 

По думите на експерта поради полените хората се оплакват от запушен или течащ нос, сърбеж в очите и ушите, при по-тежките случаи може да се появи зной и свиркащо дишане, което значи сезонна бронхиална астма.

Полените са мъжките полови кафези на растенията, в моментите на изобилния им цъфтеж, се появяват алергиите.

" Ако деца са имали атопичен дерматит дълготрайно време в сгъвките на лактите и колената, има по-голяма възможност да имат респираторни алергии ", изясни доктор Христова.

Потриването на лицето и появяването на по-тъмни кръгове към очите също са признаци на алергия. Честото кихане е механизъм за ликвидиране на респираторния тракт, само че в случай че серията е над 7 пъти и се появява в нормална обстановка, може да е сигнал за алергия.

" Лечението е имунотерапия, обвързвана с приложението на систематични или назални антихистамини, в някои случаи и локално кортикостероидни препарати. Нелекувана алергия може да се трансформира в астма ", показа алергологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР