Новата седмица започва с дъжд, облаци и вятър в Източна

...
Новата седмица започва с дъжд, облаци и вятър в Източна
Коментари Харесай

Температурите тази сутрин: От -6° в Западна България до плюс +8° в Русе

Новата седмица стартира с дъжд, облаци и вятър в Източна България

Постепенното стопляне продължава с минимални температури тази заран в необятни граници - от минус 5°-6° тук-там в Западна България до +8° в Русе и Ахтопол; в София - минус 1°, предава

Повишението и при оптималните температури ще продължи и в множеството региони през днешния ден ще са м/у 15° и 20°, в София - към 16°. Облачността ще е променлива, по-често забележителна над североизточните региони, само че ще е съвсем без превалявания.

Вятърът ще се усили и ще бъде сдържан, в Северна България - краткотрайно мощен с посока от запад-северозапад. В регионите с сигнален код жълто се чакат пориви до близо 90 км/ч.

През нощта вятърът краткотрайно ще отслабне, в Дунавската низина до сдържан, с посока от запад-югозапад. Облачността ще намалее и минималните температури на следващия ден още веднъж ще бъдат в необятни граници - от минус 2° на обособени места в Югозападна България до 10°-11° в североизточните региони от страната.

С към градус ще се покачат и оптималните температури - ще са сред 16° и 21°, в София към 16°. Ще доминира слънчево време, с раздрана висока облачност. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад.

Предимно слънчево ще бъде времето и в планините. Ще бъде прохладно, ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, който денем ще отслабне и ще се ориентира от запад. Температурите в курортите ще са от 6° на Алеко до 11° в Боровец и Пампорово.

И на Балканите в утринните часове ще бъде слънчево, само че от северозапад облачността ще стартира да се усилва. След обяд тук-там в северните региони ще превали дъжд, в планините - сняг. Слънчево ще бъде съвсем през целия ден в Гърция.

У нас, в понеделник още веднъж ще бъде прохладно, облачно, със слаби превалявания от дъжд основно в Източна България. Дневните температури ще се намалят с 6-7 градуса.

През идващите дни облачността бързо ще намалее до най-вече слънчево и още веднъж ще се затопли. В четвъртък облачността ще е по-често забележителна, не са изключени изолирани слаби превалявания от дъжд.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР