Новата реколта смилянски фасул се продава на по-високи цени от

...
Новата реколта смилянски фасул се продава на по-високи цени от
Коментари Харесай

Цената на смилянския фасул достигна 20 лева

Новата годишна продукция смилянски боб се продава на по-високи цени от миналогодишните, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на Смилян Чавдар Червенков.

Едрият деликатесен вид боб се продава към 15-20 лева за кг, а по-дребният –  почти 15 - 18 лева, съгласно данни на кмета. Традиционният празник на смилянския боб тази година ще бъде тридневен – от 28 до 30 октомври. 

Според локалните производители новите цени са в сходство с повишаването на главните хранителни артикули и инфлационната вълна.  Фасулената годишна продукция в селата по горното поречие на Арда е относително добра, добавя Червенков.  

Част от продукцията към този момент се пласира на пазара, като някои от доставките за разнообразни места в страната са посредством поръчка с пощальон. Новата годишна продукция ще бъде показана на фасулената фиеста от 28 до 30 октомври.

 istock istock
В програмата на празника са включени състезания за производител на годината, за най-оригинално пано от бобени зърна,  изложение и дегустация на обичайната родопска кухня.  Всички посетители на празника ще бъдат почерпени с боб – супа.

Проверка демонстрира, че сега смилянският боб се продава сред 15 и 20 лв. на разнообразни места. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР