Новата работна седмица е вече тук, а с това е

...
Новата работна седмица е вече тук, а с това е
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Без промени в топ 10, рекордни класирания за шампионите Серундоло и Креси

Новата работна седмица е към този момент тук, а с това е време и за обновяването на международната класация. Имайки поради, че през миналата седмица по-голямата част от тенисистите взеха решение да се отдадат на заслужена отмора след края на Уимбълдън, то е изцяло разумна неналичието на обилни промени в международната класация. Челната десетка остава непроменена, като класацията продължава да бъде ръководена от Даниил Медведев, следван от Александър Зверев и Рафаел Надал. Топ 5 се добавя още от Стефанос Циципас и Каспър Рууд, до момента в който Новак Джокович остава на седма позиция.

Провелите се през предходната седмица АТР съревнования в Бостад и Нюпорт бяха лишени от наличието на звездни имена, а от по този начин основаните условия най-добре съумяха да се възползват Франсиско Серундоло и Максим Креси, всеки от които подвигна първи трофей в професионален шампионат.

23-годишният аржентинец, който по пътя към трофея в Бостад надви над Каспър Рууд и Пабло Кареньо Буста, преди на финала да наложи волята си над сънародника си Себастиан Баез, през днешния ден прогресира с цели 9 места и се изстрелва към №30 в подреждането, което е и неговото върхово класиране до момента. От своя страна, Креси също продължава възхода си в ранглистата и откакто при започване на сезона се намираше на нежеланата 112-а позиция в ранглистата, в този момент към този момент може да се похвали с достигането си до №33 след скок от 8 места.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР