Новата придобивка бе представена за пръв път днес пред гражданите

...
Новата придобивка бе представена за пръв път днес пред гражданите
Коментари Харесай

Библиобус ще помага на видинската библиотека да достига по-лесно до читателите

Новата облага бе показана за пръв път през днешния ден пред жителите на Видин. Още с разполагането на площад „ Бдинци “ на оборудвания като библиотека електрически минибус, той притегли вниманието най-много на децата.

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова също употребява опцията, с цел да прегледа атрактивното транспортно средство.

„ Това е една отдавнашна наша фантазия – да имаме своя мобилна библиотека, с която да доближаваме до от ден на ден публики и да разпространяваме книги, създатели, събития, начинания. Надяваме се да стигнем и до всички детски градини и учебни заведения в нашия град и да зарадваме нашите дребни читатели “, сподели шефът на Регионална библиотека „ Михалаки Георгиев “ Десислава Иванова.

Заместник-кметът Борислава Борисова поздрави управлението и библиотечните чиновници за изобретателната и новаторска работа. „ Радвам се, че тъкмо през днешния ден – на 15 септември, началото на новата образователна година, Регионална библиотека „ Михалаки Георгиев “ подари на нашите деца и на всички видински жители този библиобус, който ще е още една опция повече хора да се допрян до книгите “, показа Борисова.

Мобилната библиотека е закупена в границите на плана „ Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия “, осъществен по стратегия „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “ на Министерството на културата и финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Десислава Иванова благодари на екипа на библиотеката за положените старания, както и на Община Видин за поддръжката при кандидатстването и осъществяването на този план.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР