Новата посланичка на Украйна в България – Олеся Илашчук, предизвика

...
Новата посланичка на Украйна в България – Олеся Илашчук, предизвика
Коментари Харесай

Украйна за новата посланичка у нас – имала диплома по международни отношения

Новата посланичка на Украйна в България – Олеся Илашчук, провокира възторг в обществените мрежи у нас. Причината – украинският уебсайт за вести и разбори „ Украинска истина “ заяви, че президентът Володимир Зеленски назначил сексолог без дипломатически опит за дипломат в България.

 

„ Що се отнася до назначението на Олеся Илашчук за дипломат, съгласно информацията, с която разполага Министерството на външните работи, тя е получила тапия с отличие по районни проучвания от катедрата по интернационалните връзки в Черновицкия народен университет „ Юрий Федкович “, показват от Министерство на външните работи на Украйна.

Министерството също по този начин отбелязва, че българското държавно управление е одобрило кандидатурата на Илашчук, както и че назначението на дипломати, които не са щатни чиновници, на посланически постове е нормална интернационална процедура.

Вчера Илашчук откри канал в Телеграм, в който тази заран се оплака, че някой организира против нея дискредитираща акция.

„ Виждам доста погрешна информация и негативизъм към мен. Е, дано враговете знаят, че за мен преди всичко е моята родна Украйна и аз ще кажа истината. И може ли да се съди за индивида единствено по думите? Ще бъде правилно да се каже какво в действителност съм направила “, написа новата посланичка на Киев в София.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР