Новата най-мощна ракета Space Launch System беше ударена от мълния

...
Новата най-мощна ракета Space Launch System беше ударена от мълния
Коментари Харесай

Четири пъти мълния удря кулите, които крепят ракетата Space Launch System

Новата най-мощна ракета Space Launch System беше ударена от гръмотевица на стартовата площадка. Не един път, а четири пъти гръм удари кулите, които държат ракетата на НАСА, предопределена да възобнови триумфа на земляните и да достави още веднъж хора на Луната за първи път от 1972 година насам. Полетът ще е част от грандиозната задача на НАСА " Артемида-1 ".
На 3 април започнаха първите проби на моторите на новата ракета Space Launch System с галактическия транспортен съд Орион като част от нея. По време на изпитванията бяха открити някои механически проблеми и трескавите приготволения трябваше да бъдат прекратени. За чудото на природата, четирикратно стоварило се върху мощната структура, написа уеб сайтът Futurism.
Изстрелването на новата ракета е част от задачата " Артемида-1 " за връщане на човек на Луната. Това ще бъде първият полет без екипаж. След това ще има пилотиран полет към Луната без кацане на спътника на Земята и едвам на третия стадий хората ще кацат на Луната. НАСА възнамерява човек да се прилуни през 2026 година
НАСА заяви, че по време на тестванията 4 мълнии са блъснали кулите към ракетата. Първите три попадения били много слаби, само че четвъртото - мощно. Въпреки че галактическата организация не сподели събитието в формалния си канал в YouTube, видеото беше оповестено от оператор на дронове в Twitter. А тук е забавената версия на късото видео.

НАСА потъвръди, че макар неприятностите, генералната подготовка на изстрелването продължава. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР