Новата наредба за градска среда ще въведе ред, гарантира главният

...
Новата наредба за градска среда ще въведе ред, гарантира главният
Коментари Харесай

Ще дойде ли краят на този цветови хаос в Бургас?

Новата разпоредба за градска среда ще вкара ред, подсигурява основният проектант Тихомир Райчев

Всички нови здания, които ще бъдат изграждани в идващите години, ремонтни действия и така наречен „ саниране на парче “ след Нова година ще се правят при избрани правила, гласи новата разпоредба за градска среда, която бе импортирана за обсъждане в Общинския съвет на Бургас.

Това обясни на днешните съвещания на непрекъснатите комисии към Общински съвет вр.и.д. основен проектант Тихомир Райчев.

Както писахме ) докладната се чака да бъде най-интересната точка в дневния ред на идната сесия на Общински съвет Бургас.

Всеки жилищен комплекс ще има своя цветова гама в разнообразни нюанси, която ще би трябвало да се съблюдава. Ще се вкарат и правила за слагането на климатичните съоръжения.

Появиха се обаче и рецензии, че наредбата ще сътвори административен безпорядък и неспособност да се прави първокласен надзор.

Наредбата за градска среда е обсъждана в Камарата на архитектите и другите браншови организации, оповестиха от администрацията.

Вр.и.д. основен проектант на Община Бургас Тихомир Райчев разгласи, че по този стратегически документ се работи от 2019 година. Постъпили са разнообразни мнения, а администрацията се е съобразила с тях.

„ Това е безусловно нов нормативен акт. В България сме втората община след столична. Наредбата обособява общоприети условия. Градът е един и би трябвало да се работи с целокупност. Тя е в интерес на обществеността, тъй като внася правила, които биха подобрили градската среда “, обясни арх. Тихомир Райчев.

Той изясни, че текстовете в наредбата регламентират визиите в цветовата гама на фасадите, подредбата на климатични системи по фасадата и вкарват спомагателни условия за хора, които сами санират постройките си.

Очаквайте изявление с основния проектант Тихомир Райчев

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР