Новата лазерна система за отбиване на въздушни атаки от близка

...
Новата лазерна система за отбиване на въздушни атаки от близка
Коментари Харесай

Израел още пази небето си с лазери още от догодина

Новата лазерна система за отблъскване на въздушни офанзиви от близка отдалеченост Iron Beam ( " Железен лъч " ) ще бъде доставена на израелската войска в период през 2025 година, оповестява Breaking Defense, като се базира на вицепрезидента на компанията производител Rafael Гиди Вайс.

" Железен лъч " е нов вид противовъздушна система, която насочва десетки киловати сила в точка с размерите на монета и по този начин унищожава ракети, дронове и снаряди за към 4 секунди. Лъчът е ефикасен на към 10 километра отдалеченост.

Основният плюс на този вид оръжия е по-ниската цена на изстрел, на практика неограничения брой прехвати при съществуване на електрозахранване за лазера и по-малки разноски за поддръжка. В същото време, към момента няма по какъв начин на далечно разстояние да се изпрати мигновено сразяващ задачата лъч и потребността от дълготрайно облъчване е предизвикателство пред успеваемостта против огромен брой бързо летящи ракети.

Затова и в Израел ще комбинират лазера с употребяваните и досега ракети. Прототипна численост към този момент е на фронта за тествания.
 Германия купува израелски ракети за €4 милиарда
Германия купува израелски ракети за €4 милиарда

Arrow-3 унищожава балистични ракети и спътници

Вайс акцентира пред изданието, че дружно с сътрудниците си са постигнали извънредно високи резултати, като войната на Израел с " Хамас " и спорът в Украйна не са водещ фактор.

Rafael създават системата " Железен купол ", която от 7 октомври насам се наложи да стопира хиляди ракети и снаряди, изстреляни от палестинските бойци по еврейската страна. Сериозна работа се постанова да правят и комплексите " Прашката на Давид ", които още веднъж са на компанията, само че прехващат цели на по-голяма отдалеченост. В развой на тествания е и перспективният ЗРК Spyder.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР