Новата коронавирусна инфекция е много по-често срещана при бременни жени,

...
Новата коронавирусна инфекция е много по-често срещана при бременни жени,
Коментари Харесай

Руските здравни власти: Бременните най-лесно се заразяват с коронавирус

Новата ковид на зараза е доста по-често срещана при бременни дами, в сравнение с измежду общата част от популацията, сочат изводите на Министерството на здравеопазването на Руската федерация, която дава отговор за здравно обслужване на бременни дами, родилки и новородени с COVID-19, съобщи БГНЕС.

" Вече беше потвърдено, че честотата на COVID-19 при бременни дами е доста по-висока, в сравнение с при всеобщата част от популацията ", се споделя в заключението на специалисти и медици. " Като цяло при бременни дами клиничните характерности на COVID-19 са сходни на хода на болестта при всички останали, постоянно се следи асимптомно преболедуване ”, отбелязва документът.

" Групата с най-голям риск от развиване на тежки форми на COVID-19 са бременни дами над 35 години, с наднормено тегло (ИТМ 25-29 кг / м2), затлъстяване (ИТМ 30 кг / м2 или повече), захарен диабет и хронична артериална хипертония преди бременността ”, сочат рекомендациите в документа.

Допълнителен фактор за нараснал риск от заразяване с COVID-19 е работата в опазването на здравето или други обществени специалности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР