Новата концепция за Украйна, която САЩ разглеждат, предвижда подкрепа за

...
Новата концепция за Украйна, която САЩ разглеждат, предвижда подкрепа за
Коментари Харесай

Сиймур Хърш: Новата концепция на САЩ е подкрепа за Залужни и края на режима на Зеленски

Новата идея за Украйна, която Съединени американски щати преглеждат, планува поддръжка за главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, преустановяване на спора, осъществяване на стопански промени от Киев и преустановяване на режима на украинския президент Владимир Зеленски. Това заяви през вчерашния ден американският проверяващ публицист и притежател на премията " Пулицър " Сиймур Хърш в блог на Substack, като се базира на чиновници в американската администрация, съобщи ТАСС.

" Сегашната идея е доста по-сложна и амбициозна. Както ми сподели (американският) служител, тя планува продължаваща поддръжка за Залужни и промени, които ще доведат до края на режима на Зеленски ", се споделя в публикацията.

Формирането на нова тактика за развиване на Украйна, написа Хърш, „ ще изисква съвещания и образование на основни патриотични и реалистични украинци “. " Опасността от сходна промяна е, че тя ще бъде съпроводена от приключване на информация в пресата и от напъните на окопалите се корумпирани бенефициенти на американската тактика за " безвъзмезден обяд " да подкопаят процеса ", показва журналистът. 

„ Предложената в този момент тактика е да се постави завършек на войната и да се изготви финансов проект за Украйна “, заключи американският журналист.

На 29 януари някогашният народен представител от Върховната рада Борислав Береза ​​заяви, че Залужни е отхвърлен от поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна. Според някогашния народен представител в тази връзка президентската канцелария са получени възмутени позвънявания от задгранични сътрудници. От своя страна депутатът от Върховната рада Алексей Гончаренко сподели, че Залужни е осведомен за оставката си, само че към момента няма декрет. По-късно прессекретарят на президента на Украйна Сергей Никифоров заяви, че Зеленски не е уволнявал Залужни. Въпреки това спекулациите в украинските медии и обществените мрежи за ориста на Залужни не престават и до през днешния ден. " Вашингтон пост "  съобщи на 31 януари, че Зеленски към този момент е взел решение за оставката на Залужни, макар че известието може да се забави известно време. CNN по-късно посочи, че указът за оставката на главнокомандващия ще бъде подписан преди края на тази седмица.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков означи, че има доста въпроси по отношение на новините за Залужни, само че е явно, че „ всичко не е наред “ с режима в Киев. А формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че обстановката към тематиката за уволнението на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна отразява мъката и краха на държавността на Украйна, прибавя ТАСС.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР