Новата инициативата Sofia Game Night на Гьоте-институт и Game Dev

...
Новата инициативата Sofia Game Night на Гьоте-институт и Game Dev
Коментари Харесай

Задава се първата Софийска нощ на игрите

Новата самодейността Sofia Game Night на Гьоте-институт и Game Dev Summit започва на 3-ти ноември с богата стратегия с над 30 събития за компютърни, настолни игри, косплей и други на 20 местоположения в целия град.
Пълната стратегия тук.
Първото издание на Sofia Game Night ще се организира на 3-ти ноември в София, началото е в 18:00 ч., а краят – отворен. Над 20 местоположения ще отворят порти с завладяваща стратегия, отдадена на игрите в цялото им многообразие. Събитието, което се провежда от Гьоте-институт България и Game Dev Summit, с генералното партньорство на The Stars Group и партньорството на SafeCharge България, ще предложи разнообразие от събития - изложения и изложби, лекции, работилници, cosplay съревнование, шампионати и артистични осъществявания, както и специфични стратегия за най-малките гости на Нощта на игрите.
Видео игри
България е един от най-бързо разрастващите се хъбове за game develоping в района. Само в София има над 50 компании, които се занимават с компютърни игри. Освен професионалната публика от гейминг компании, разработчици и играчи, публиката за игри пораства от ден на ден и включва геймъри от най-различни генерации. Sofia Game Night е за всички тях, само че освен – събитието се обръща и към необятната публика, която даже не подозира за необятния свят на игрите.
Един от специфичните акценти в програмата на Софийската нощ на игрите е второто издание на ревюто „ Games Made in BG”, което ще се организира в Гьоте-институт (ул. Будапеща 1”). В него ще бъдат включени повече от 20 разработчици и основатели на видео и настолни игри от България. Посетителите ще могат да играят и на някои от най-интересните планове, основани в границите на Sofia Game Jam и Hardcore Game Jam, част от международната самодейност за основаване на игри - Game Jam.
Гьоте-институт ще бъде и мястото за друго особено събитие от програмата на нощта – музикалния лайв сет „ Vague Voices “. Експерименталният музикален пърформанс на Стефан Бъчваров и Ангел Симитчиев е въодушевен от музиката и звуците в ранните видео и аркадни игри от 90-те до през днешния ден.
Друг акцент в програмата на Sofia Game Night e интерактивната галерия на Гьоте-институт в съдействие с ZKM I Център за изкуство и медии, Карлсруе „ Игри и политика “, която ще бъде в показана в Галерия Credo Bonum (ул. „ Славянска “ 3) сред 2 -22 ноември 2018 година В изложбата са включени 18 видео игри, които могат да се играят на място. По живописен и игрови метод игрите се занимават с тематики като медийна рецензия, миграция, властови връзки, полови функции и милитаризъм.
Програмата на Sofia Game Night, ориентирана към видео игри, продължава в бар „ Петък “ с шампионат по FIFA 19, проведен от ESL и поддръжката на Ozone.bg. Веднага след шампионата стартира stand-up комедийно шоу на Inside joke Stand Up Comedy на тематика компютърни игри и живота на геймърите.
Бар FlipFlop пък ще даде опция да се докоснем до олд скуул игри на ретро компютри с дисково флопи, тъй като както добре знаем „ Геймингът не е от вчера”, а в Chucky`s Coffee & Ride ще можем да забележим кино лентата „ Free to play “, проследяващ животът на 3-ма професионални геймъри. В Play Hub: Next Level ще изследваме света на виртуална действителност с последно потомство VR очила.

Настолни игри
В последните години София е не просто един от центровете на промишлеността за компютърни игри в района, само че има и все по-активна и вълнуваща сцена за настолни и „ офлайн “ игри. В столицата към този момент има десетки клубове за игри и стаи-загадки, доста от които ще се включат и в Софийската нощ на игрите на 3-ти ноември.
Клубовете „ Другият палат “, „ DaПлейс “, „ Mulligan Board Games Club “, „ Каркасон “, „ Level Up Sofia “, „ DiceWideOpen “ и „ Абордаж “ ще предложат разнородни събития – от шампионати и надпревари до уъркшопове и лекции за това по какъв начин в действителност се основава една настолна игра.
Dextrophobia е един от пионерите на все по-популярните в последните години стаи-загадки или така наречен escape rooms. Специално за Sofia Game Night те ще отворят две от своите стаи („ Vol.2 “ и „ Мъглите на Авалон “) гратис за посетителите.
Екипите на Българско Имане, DiceWideOpen и Dextrophobia Rooms пък се сплотяват, с цел да показват интерактивно лайв екшън прекарване, основано особено за Sofia Game Night – „ Wild Game Hunt “. Участниците ще могат да се впуснат в градско премеждие, в което би трябвало да разрешат загадки, с цел да се предвижат напред по непознатия маршрут до края, където могат да завоюват и награди.
За почитателите на косплей издателство Locus ще предложи косплей конкуренция на тематика „ Играч първи, подготви се “ – бестселъра на Ърнест Клайн. Домакин на събитието ще бъде Sofia Youth Innovation Lab на Асоциацията за развиване на София.
Събитието ще приключи с празненство в бар Switch и доста hip hop и funky бийтове от MR Endless и DJ Buckshot.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР