Новата инициатива на Столична община Гора в квартала започна от

...
Новата инициатива на Столична община Гора в квартала започна от
Коментари Харесай

Инициативата Гора в квартала започна от столичния квартал Младост

Новата самодейност на Столична община " Гора в квартала " стартира от квартал " Младост " 1. В междублоково пространство бяха засадени 17 брези, заяви Българска телеграфна агенция.

Целта е повече зеленина, повече чист въздух. Работим дружно с научната общественост, с университетите, изясни пред медиите кметът Йорданка Фандъкова, по чиято концепция е самодейността. В поддръжка, като част от корпоративната обществена отговорност, се включи " Кауфланд България “.

Предвижда се да бъдат засадени дребни квартални горички в междублокови пространства в другите региони на София. Интерес към този момент има и от столичните " Люлин ", " Подуяне ", Надежда ". Надявам се, че и други общини в София ще се включат, както и виновният бизнес, разяснява Фандъкова. Тя изясни, че смисълът на самодейностите е точно да бъдат привлечени жителите на кварталите, работещите в компании. Когато поставим старания и се погрижим за едно дърво, шубрак, цвете, тогава го пазим и се грижим за него, тъй че това е и главната цел, посочи кметът.

Тя добави, че с изключение на тази поредна самодейност, Столичната община продължава и по-старите, като засаждането на втората Нова гора край землището на Негован. Фандъкова означи, че първата Нова гора - в землището на Суходол, към този момент е млада гора. По думите ѝ тази година в границите на двата залесителни сезона - пролет и есен, следва да бъдат засадени още към 4000 дървета по улиците на София, в парковете, в междублоковите пространства.

Това е една съвършена симбиоза сред бизнеса и Столичната община, която поддържаме, на собствен ред съобщи Иван Чернев, основен изпълнителен шеф на " Кауфланд България ". Зелените площи в междублоковите пространства са значими. Днес приказваме тъкмо за 17 дръвчета - брезички, надяваме се под тях да има доста смях на деца, фамилии, добави той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР