Новата година стартира, затова е време за обзора ни на

...
Новата година стартира, затова е време за обзора ни на
Коментари Харесай

Декември 2017: Горещ месец в БГ-футбола и още по-горещи жребии

Новата година започва, по тази причина е време за обзора ни на последния месец от 2017-а - декември. Той бе единственият през годината, в който тенис страстите с Григор Димитров бяха изцяло забравени, защото международният №3 и сътрудниците му се бяха отдали на заслужена отмора.

За сметка на това обаче в българския футбол и по-специално в Първа лига бе в действителност горещо откъм мачове, кавги и жребии.

Най-голямото футболно събитие за месеца несъмнено бе дуелът сред ЦСКА и Лудогорец за Купата на България.

Двата най-хубави тима от началото на сезона имаха нещастието да се срещнат още на четвъртфиналите и някой трябваше да отпадне. Почти претъпкан стадион "Българска войска " посрещна своите любимци, които още веднъж демонстрираха, че могат да играят като еднакъв с еднакъв с първенците.

Двубоят бе доста първокласен, изпълнен с положения и противоречиви моменти като темпото несъмнено не изглеждаше като такова на български мач. Николай Бодуров откри с извънредно осъществяване преди Козмин Моци да изравни от противоречива дузпа в 34-ата минута. Греди, анулирани голове, спасявания пред голлинията - всичко това съпътстваше мача, който се оказа доста сложен за съдията Георги Кабаков, защото дискусионните обстановки бяха повече и от ситуациите.

В последна сметка се стигна до продължения, в които огромният воин бе Кирил Десподов, пратил "червените " на полуфиналите.

ЦСКА на 1/2-финал, Десподов прати Лудогорец в космоса



В следствие от ЦСКА бяха гневни за някои отсъждания на Кабаков, а тимът, както и голмайсторът Фернандо Каранга получиха солени санкции.

Важна обаче бе успеха и класирането на полуфинал. А единствено какво бе отредил жребият - дерби сред ЦСКА и Левски! На тази фаза спечелилият се дефинира в два мача, а това значи, че през пролетния полусезон ще забележим пет мача сред "червени " и "сини ". Другият финалист за Купата ще дефинират Славия и Ботев.



В шампионата Лудогорец и ЦСКА приключиха 2017 със единствено една точка задатък за разградчани. Левски пък приключи с реми против Славия и се отдалечи много от водачите - на 9 от първенците и на 8 от "червените ".

За Лудогорец хубавите вести бяха свързани с европейските терени. Равенството 1:1 при гостуването на Хофенхайм означаваше второ място в групата и класиране за елиминациите на Лига Европа. А там жребият дефинира противник на българите да бъде италианският гранд Милан!

Много трептене, само че най-после луда наслада за Лудогорец!

Лудогорец с гранда Милан в Лига Европа

През февруари ще бъде доста забавно и в Шампионска лига, тъй като още на осминафинал ще станем очевидци на конфликти като Реал Мадрид - Пари Сен Жермен, Челси - Барселона и Ювентус - Тотнъм.

Сблъсъци за милиони на осминафиналите в ШЛ!

Декември бе месец и на доста дербита в британската Висша лига. Сити сподели, че е стопанин на Манчестър, побеждавайки Юнайтед, с което усили в допълнение задатъка си в класирането. "Червените дяволи " претърпяха провал и за Купата на Лигата, където отпаднаха от Бристол Сити. Арсенал и Ливърпул пък направиха страховит мач, приключил 3:3.

Манчестър е лазурен, а Сити към този момент гледа към купата

Бой и разправии след Сити-Юнайтед, Жозе в основната роля

Сензация в Англия: Юнайтед навън против отбор от Чемпиъншип

Mamma mia, какъв мач! Шоу, само че без победител на Арсенал-Ливърпул

В света на спорта най-голямата вест бе изхвърлянето на Русия от Олимпиадата в Пьонгчанг.

Мощен удар от МОК! Без Русия на зимната Олимпиада!

Е, това беше месец декември. Новата година стартира, тъй че не ни остава нищо друго с изключение на да стискаме палци за доста български победи и щастливи спортни страсти през 2018-а!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР