Новата година ще е равна по брой работни дни на

...
Новата година ще е равна по брой работни дни на
Коментари Харесай

Празничните дни през 2023г. и идеи за кратки ваканции


Новата година ще е равна по брой работни дни на отиващата си - тъкмо 248. Това се равнява на 1984 работни часа. Съботите и неделите са общо 105 дни, а като се прибавят и 12-те неработни дни поради публични празници през годината, почивката става общо 117 дни.

Според Кодекса на труда когато празник съвпадне с неработни дни, първият делник след тях става почивен.

Най-малко ще се работи през април и декември (по 18 работни дни), а най-дълго - през август (23 дни), отбелязва профилираната платформа за налози и счетоводство kik info.

Комбинацията с формален празник ще сътвори четири дълги уикенда през годината - към Деня на освобождението, Деня на труда, Гергьовден и Деня на независимостта. Традиционно най-дълго ще се почива към огромните християнски празници Великден и Коледа - надлежно четири и пет дни. С два дни отпуска сред Рождество и Нова година ваканцията може да доближи 10 дни.

И защото в този момент е време за проекти, " Дневник " предлага на читателите си графика, посредством която елементарно да се ориентирате по какъв начин ще се почива към формалните празници през 2020 година Можете да я запазите в телефона си или да я разпечатате на хартия и да я закачите на комфортно място.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР