Новата година обикновено е повод да решим да се откажем

...
Новата година обикновено е повод да решим да се откажем
Коментари Харесай

Изненадващо: Отказът от алкохола води до ранна смърт

Новата година нормално е мотив да решим да се откажем от някой собствен нездравословен табиет, да вземем за пример – пиенето. Но след 20 години наблюдения, учените от Университета на Тексас в Остин, под управлението на психолога Чарлз Холахан (Charles Holahan), стигат до заключението, че трезвениците умират по-рано даже и от хроничните алкохолици, т.е. цялостният отвод от алкохола е по-опасен от алкохолизма.

Изследването е оповестено в списание Alcoholism: Clinical and Experimental Research.

В опита вземат присъединяване повече от 1800 души на възраст сред 55 и 65 години,  разграничени на три групи: алкохолици, умерени потребители на алкохол и трезвеници, разказва Business Insider.

Установено е, че хората, отказали се от алкохола изцяло, умират по-рано от другите. Като цяло, 69% от тях не доживяват до 65 години. Сред алкохолиците такива са 60%, а измежду умерените потребители – единствено 41%. И тези резултати се получават макар обстоятелството, че използването на алкохол явно усилва риска от болести и нещастни случаи.

В този случай зависимостта от други фактори не е проследена – витален статус, спортуване, обществена среда.

Най-вреден резултат върху човешкото тяло има внезапният отвод от алкохола. Ако пияч реши да спре пиенето, най-вероятно, че ще си отиде от този свят доста по-рано, в сравнение с в случай че продължи да пие.

Все отново съгласно Министерството на здравеопазването несъразмерната приложимост на алкохол е нездравословна за вашето здраве.

Ние не насърчаваме читателите си да пият алкохол – и въпреки всичко едно пиво сякаш не вреди, изключително в този момент по време на празниците. И не забравяйте да спортувате или най-малко да потанцувате!

Инфо: OFFNews

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР