Новата година настъпи. Как ще стигнете до целта си обаче,

...
Новата година настъпи. Как ще стигнете до целта си обаче,
Коментари Харесай

Няколко важни финансови принципа, които да следвате през 2019-а

Новата година настъпи. Как ще стигнете до задачата си обаче, в случай че не знаете накъде сте тръгнали? Парите са сериозен бизнес. Колкото по-рано научите фундаментални неща за тях и за метода по който действат, толкоз по-добре. А с цел да дадете добър старт на децата си, учете ги какво са парите още от най-ранна детска възраст.

Един от най-честите способи да се въвлечем във финансови неприятности е, когато не се отнасяме съществено към парите и към тяхното действително изражение и функционалности.

Ето девет неща за парите, които всеки възрастен би трябвало да знае и би било добре да го е научил по " лесния " метод, вместо по сложния. И въпреки всичко, в случай че не ги знаете, пробвайте се да ги осъзнаете и проумеете през идната 2019-та година.

Не получавате това, което не сте си поискали

Това важи за всичко, в това число и за парите. А това, което може да не сте си поискали, са по-ниски лихви по заема Ви, по-висока заплата, по-добра рентабилност за спестяванията Ви и по този начин нататък. Винаги преговаряйте за всичко, това е главен принцип в живота, който е добре да следвате...

И първата стъпка към договарянията е просто да попитате. Само ще дам един образец... Непоискани 100 лв. по-висока заплата, се равняват на 17 300 спестени лв. след 10 години. Защо да ги изтървате, единствено заради позор? А може би Вашият шеф чака да си поискате. Или пък, в случай че разберете, че няма да Ви вдигнат заплатата, може би е пристигнал момента да започнете да си търсите по-добре платена такава...

Това да натрупате положение зависи от вас

Повечето от най-богатите и най-влиятелни хора в света са самонаети. Дали ще е създателят на Oracle - Лари Елисън, Марк Закърбърг или Бил Гейтс, историята сочи, че най-сигурният път към благосъстоянието е да разчитате на личните си старания и благоприятни условия.
 Няколко капиталови хрумвания за януари
Няколко капиталови хрумвания за януари

Какви са положителните благоприятни условия през месеца?

От това да работите за някой различен можете да попаднете в междинната класа, само че най-вероятно в никакъв случай няма да станете богат, съгласно актуалните стандарти. Пример можете да вземете и от Джон Поул ДеЖория, спал в колата си, преди да основе компанията си, направила го по-късно милиардер.

Кредитните карти не са пари в джоба ви

Това, би трябвало да си го повтаряте, до момента в който не започнете да го сънувате! Кредитните карти са метод да пазарувате, а не източник на средства, за облекчаване на разнообразни капризи!!!

Когато употребявате кредитните карти като пари, които са в джоба ви, в последна сметка свършвате в задлъжнялост и живеете над опциите си. А това да " живеете под опциите си ", не инцидентно е главния съвет към пътя по замогването, даван съвсем единомислещо от всички съумели.

Освен всичко, кредитните карти са един от най-скъпите кредитни принадлежности на пазара, който ви вкарва в спиралата на " безконечната задлъжнялост ". Единственият метод, по който би трябвало да ги ползвате е в границите на гратисния им интервал.

Знаете ли какъв брой ще ви отнеме да погасите салдото по кредитната си карта, в случай че плащате единствено минималната погасителна вноска?

Само ще кажем, че в случай че ползвате лимита си до край и решите да плащате единствено минималната погасителна вноска то би трябвало наложително да имате в поради следното: кредитна карта с предел от 2 000 лв., лихвен % от 18% и минимална погасителна вноска от 2% по употребената сума, ще ви отнеме към 370 месеца, или над 30 години, с цел да я покриете изцяло. А в този момент по какъв начин мислите, ще плащате ли единствено погасителната вноска...

Да си подсигурите старините е ваше обвързване

Тази тематика, към този момент съм я разглеждали няколко пъти. И въпреки всичко, да напомня - вие и единствено вие сте единствения човек задължен да подсигурите бъдещото си " АЗ ". Не разчитайте на никой различен да направи това, изключително на страната.

Ето за какво, спестявайте, инвестирайте и бъдете рационален!
 Как да започнете годината със 7 трика за икономисване
Как да започнете годината със 7 трика за икономисване

Лист и химикал и повече мислене защищават от ненужно изхарчени пари

Възползвайте се от комплицираното олихвяване и започнете рано. Възползвайтге се от данъчните преференции, които пенсионните фондове и вложенията на Брутният вътрешен продукт Ви дават. Изобщо възползвайте се от всичко, което може да ви носи приход в бъдеще...

Инвестирането би трябвало да бъде скучно

И би трябвало да бъде такова, с цел да е дейно, съгласно гениалния Джордж Сорос. " Това е като да гледате тревата да пораства ", изисква време, неизменност и здрави нерви. В последна сметка обаче, задачата е - тревата да е пораснала...

Това което е съвременно, това което е настоящо и това което е завладяващо, най-често не е това, което ви би трябвало. Припомняйте си постоянно обстоятелството, че най-хубавата инвестиция за последните 50 години е скучната и даже спорна тютюнева компания Altria, носила междинен приход за вложителите от към 20% на година. Но както се споделя, капка по капка... по капка.

Макар и скучно, вложението би трябвало да се прави

Някои хора чакат прекомерно дълго, до момента в който преминат от процеса на икономисване към процеса на вложение. Така те си изяждат огромна част от " евентуалната рентабилност ", която другояче биха създали с годините. Както към този момент един път писах, вложител пестил сред 25 и 45 години, би имал повече спестени средства от подобен вложил от 35 до 65 години, точно заради фактора време и комплицираното олихвяване.

Не всички заеми са еднообразно неприятни

Има заеми и заеми. И до момента в който е добре да избягвате по принцип всички, има избрана група, които са изключително неприятни и от които би трябвало да бягате като " демон от тамян ".

Да изберете неверния заем, може да е доста скъпо, с изключение на поради цената, която ще плащате и поради различните неща от които сте се отказали поради този избор.
 Колко щяхте да имате, в случай че бяхте вложили $10 000 в акции, злато и bitcoin през 2018-а?
Колко щяхте да имате, в случай че бяхте вложили $10 000 в акции, злато и bitcoin през 2018-а?

Или пък да загубите

Сами по себе си парите няма да ви създадат щастливи

Не бива да се заблуждавате, че парите автоматизирано ще ви създадат щастливи. Щастието е доста субективно нещо и зависи от персоналните желания на всеки. Редица проучвания сочат, че парите могат да покачват щастието на хората до избран миг, след което към този момент нямат безусловно никакво значение.

Никой не се интересува толкоз доста за вашите пари, колкото самите вие

Това можете да го научите и по сложния метод, когато поверите ръководството на мъчно спестените ви средства на професионални мениджъри. Затова отговорността да следите какво се случва с парите ви е напълно ваша. Не неглижирайте този проблем.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР