Новата година настъпи, а с нея и надеждата за повече

...
Новата година настъпи, а с нея и надеждата за повече
Коментари Харесай

Спортните събития на 2022-а, които очакваме с нетърпение

Новата година настъпи, а с нея и вярата за повече вълнуващи спортни страсти.

Безспорно двете събития, които се чакат с максимален интерес през 2022-а, са зимните олимпийски игри в Пекин през февруари и " зимното " международно състезание по футбол в Катар.
Снимка: Reuters
Сезонът стартира във втория ден на януари с рали " Дакар " (2-14 януари). За трета година надпреварата ще се организира в Саудитска Арабия. Отново на втори ще започва и отборната конкуренция АТП Къп в Австралия, само че в нея няма да забележим Григор Димитров и компания.

Само дни по-късно стартира и Купата на африканските народи (9 януари - 6 февруари). Най-големият футболен шампионат на Африка трябваше да се организира предишното лято, само че беше отсрочен. Домакин е Камерун.

В средата на първия месец за годината, обичайно, е време за Откритото състезание на Австралия (17-30 януари).
Снимка: Reuters
Началото на февруари ще бъде парадайс за феновете на белите спортове. На 4-ти е церемонията по откриването на зимните олимпийски игри в Пекин. Закриването е на 20-ти, като за втори следващ път Игрите ще са в Азия след Пьонгчанг 2018.

Пекин пък ще стане първият град, който е бил хазаин и на летни, и зимни игри.

Разликата от шест месеца сред Игрите в Токио и тези в Пекин е най-малката сред летни и зимни от 1992 година, когато за последно те бяха в една година - Албервил и Барселона.
Снимка: Reuters
От средата на февруари се завръщат и европейските клубни шампионати със своите елиминационни етапи. Всички най-интригуващи срещи от Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференциите ще може да гледате в каналите на bTV Media Group.

На 20 март стартира сезонът във Формула 1, който би трябвало да включва рекордните 23 старта и да продължи до 20 ноември.

Месец май ще стане ясно дали някой е съумял да спре " Лудогорец " по пътя към 11-а купа на България.
Снимка: uefa.com
Ще имаме и носители на трофеите в евротурнирите. Финалът в Шампионската лига е на 28 май, седмица по-рано е този в Лига Европа (22 май), а първият победител в новия шампионат Лига на конференциите ще бъде прочут на 25 май.

На 16 май стартира " Ролан Гарос ", който ще продължи до 5 юни. Следва " Уимбълдън " (27 юни - 10 юли).

В началото на юни българският народен тим по футбол ще изиграе четири мача в Лигата на нациите. Първият е семейството на Северна Македония.
Снимка: cev.eu
Завръщането на волейболната Лига на нациите в " Арена Армеец " също ще е през юни. Тогава мъжкият тим на България ще одобри седем тима, измежду които Полша и Бразилия.

Последният за годината шампионат от Шлема - US Open, е от 29 август до 11 септември.

Световното състезание по волейбол за мъже е от 26 август до 11 септември в Русия, а за дами - от 23 септември до 15 октомври в Нидерландия и Полша.

Финалът на 2022 година ще бъде страховит - със международното състезание по футбол в Катар от 21 ноември до 18 декември.

За пръв път то ще се организира в Близкия Изток и за пръв път няма да е през лятото, когато е почивката в клубните шампионати. Част от шампионатите към този момент трансформираха паузите си по отношение на мондиала.

Положението за футболистите и треньорите ще се утежни и от температурата в Катар, която през декември е над 30 градуса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР