Новата година е още млада, има-няма половин месец, обаче пак

...
Новата година е още млада, има-няма половин месец, обаче пак
Коментари Харесай

Новото дъно на Бойко Борисов - руските подигравки

Новата година е още млада, има-няма половин месец, обаче отново почва да не се търпи. Този път – по съветски да не се търпи.
Ако някой не е схванал – едно от телевизионните лица на Русия Дмитрий Кисельов подкара с много подигравка премиера ни Бойко Борисов. Но не от тази подигравка, която би трябвало да провокира обезателно положително. Иронията беше в жанр „ български цървул “. Уверете се сами в това ВИДЕО!
Та към този момент става обидно. Точно дисидент-обърни палачинка като Кисельов да ни навира грозната истина в очите. За незнаещите – Кисельов е в медийния бизнес в Русия още от комунистическо време. Прочува се при започване на 1991 година, когато отхвърля да играе по свирката на към момента ръководещите комунисти и да замаже протичащото се във Вилнюс. За незнаещите – на 13 януари, 1991 година, руска танкова бригада влиза в столицата на Литва, която още е част от Съюз на съветските социалистически републики и завзема локалната телевизионна кула. При офанзивата на кулата умират 14 души и са ранени към 700. Действията на руската войска са подбудени от опитите на отиващия си Съюз на съветските социалистически републики да спре пожара на смяната. Като водещ на централните вести по Първи канал Кисельов отхвърля да бъде агитационен рупор, само че десетина години по-късно нещата към този момент се трансформират – той става част от държавната телевизия " Россия 1 ", като кариерата му стартира и съответствува с възхода на Владимир Путин. И, несъмнено, звездата на Кисельов като медиен престиж почва да грее в унисон на тази на Путин като общественик. Преди няколко години Кисельов влеза и в листата със наказания на Европейски Съюз – той не може да пътува и обитава на никое място на територията на Съюза.
Щом работата опря до това подобен човек да споделя по какъв начин Борисов седи до Путин и Ердоган срамежливо при крана на " Турски поток " и да се подиграва по какъв начин ръководителят на пресслужбата на Министерския ни съвет Севда Арнаудова желае да снима премиера ни с Путин и по какъв начин министър-председателят ни се " примъквал " до Путин, до момента в който фоторепортерите снимат, нещата към този момент са минали всевъзможни граници. Независимо кой ръководи сега Русия, а и която и да е друга страна, уважението към българските държавници е нещо наложително. Само че почитание, както и доверие, се печелят, а не се дават безплатно. Точно това прави обидата по-силна – тъй като след към този момент съвсем едно десетилетие воаяж на Бойко Борисов по политическите върхове на всеки с малко мозък му е ясно каква е стоката. И няма по какъв начин да не се огорчи всеки подобен човек, че би влезнал в тона на Кисельов – навръх подобен като него... Как да не е отчайващо?
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР