Новата германска министърка на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер подчерта ангажимента си

...
Новата германска министърка на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер подчерта ангажимента си
Коментари Харесай

Анегрет Крамп-Каренбауер: Нужни са по-високи разходи за отбрана

Новата немска министърка на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер акцентира уговорката си към дълготрайни цели при военните разноски и сподели, че финансирането би трябвало да продължи да се усилва, с цел да се посрещнат потребностите на страната, съобщи Асошиейтед прес.

През 2014 година членовете на НАТО се договориха " да се стремят да се движат напред " и да усилят разноските за защита до 2 % от техния Брутният вътрешен продукт до 2024 година Но Германия към този момент сподели, че не чака да реализира тази цел, поради което Съединени американски щати подлагаха на критика Берлин, предава Българска телеграфна агенция.

Крамп-Каренбауер, която оглавява и партията на Ангела Меркел Християндемокатически съюз, сподели през днешния ден пред депутатите откакто постави клетва, че е ангажирана да извърши задачата от 2 % и до 2024 година Германия би трябвало да реализира 1,5 на 100 разноски за защита. Крамп-Каренбауер посочи, че изразходването на средства би трябвало да остане " на благонадежден непрекъснато вървящ нагоре път ".

По-малкият сътрудник в ръководещата коалиция на Меркел - социалдемократите, слагат под въпрос задачата от 2 % за разноски за защита. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР