Новата функция вече е налична в бета версия на популярния

...
Новата функция вече е налична в бета версия на популярния
Коментари Харесай

Chrome улеснява прехвърлянето на номера от РС към смартфон

Новата функционалност към този момент е налична в бета версия на известния браузър

Нова функционалност в Гугъл Chrome улеснява прехвърлянето на телефонни номера от десктопа към мобилното устройство (снимка: Гугъл Blog)

Разработчиците на Chrome прибавиха няколко комфортни и известни функционалности към своя браузър . Те към този момент са налични във версия 77 или в най-новата бета версия на известното приложение за сърфиране в уеб.

Така да вземем за пример, потребителите на десктоп версията на Chrome ще могат да изпращат елементарно телефонни номера до мобилни устройства. За задачата е задоволително да кликнат върху иконата на слушалката в адресната лента на браузъра. Или пък да изберат стремежи номер и да задействат контекстното меню с десния бутон на мишката, като в този случай даже могат да изберат от кое устройство да звънят.
още по тематиката
След изпращане на номера до смарт телефона, ще се появи уведомление и в случай че потребителят кликне върху него, стартира набиране на стремежи номер, т.е. даже не е належащо ръчно въвеждате номера, разяснява Androidpolice.

Тази функционалност е налична по дифолт в новата бета версия на Chrome. Ако по някаква причина функционалността не е задействана, това може да се направи посредством наложително включване на байрак – chrome: // flags / # click-to-call-context-menu-selected-text flag.

Миналия месец Гугъл вкара в Chrome 77 функционалност за продан на връзки сред мобилната и настолната версия на браузъра. За упълномощаване на потребителя се употребява неговият акаунт в Гугъл.

Освен това в мобилната версия на браузъра към този момент могат да се подреждат и групират раздели (табове) под формата на плочки, а в десктоп версията е планувана опция за в допълнение маркиране на групите с разнообразни цветове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР