Новата европейска финансова рамка трябва да гарантира по-добра достъпност на

...
Новата европейска финансова рамка трябва да гарантира по-добра достъпност на
Коментари Харесай

Клаус-Хайнер Лене: Новата европейска финансова рамка трябва да гарантира по-добра достъпност на всички средства

Новата европейска финансова рамка би трябвало да подсигурява по-добра досегаемост на всички средства, а финансирането да стане по-прозрачно и без недостатъци при осчетоводяването. Това съобщи на брифинг в София ръководителят на Европейската счете плата Клаус-Хайнер Лене. Той добави, че през 2016 година са били регистрирани 11 случая на подозрение за корупция или машинация в Европейските страни. Лене показа на брифинг резултатите от последния годишен отчет на Европейската счете палата за осъществяването на европейския бюджет за 2016 година:

" Сигналите са препратени към Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ. Тя ще гиу проверява и в случай че подозрението по тези проблеми се удостовери, то те ще се предават на съответните правосъдни управляващи. "

Годишният отчет на Европейската счете палата, в частта за България, установи спад на грешките по повод асимилиране на европейските средства, сподели ръководителят на българската Сметна палата Цветан Цветков:

" Остава предизвикването освен да се разходват тези средства законосъобразно, само че и да се реализират авансово набелязаните цели, т.е. от одити, насочени към съблюдаване на законите, да се насочим към одити, които откриват какви са резултатите от усвояванията на тези средства ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР