Новата ера на преход от конвенционални към електрически автомобили е

...
Новата ера на преход от конвенционални към електрически автомобили е
Коментари Харесай

Автомобилните компании, които бяха принудени да преосмислят плановете си относно електромобилите

Новата епоха на преход от стандартни към електрически коли е все по-близо и  автомобилните компании безусловно се борят да се приспособяват към смяната. На този декор обаче от ден на ден компании търсят по-достъпни и практични разновидности и избират хибриди пред напълно електрически коли, написа Business Insider.

Зависимостта от скъпи и първокласни електрически автомобили, които биха могли по-бързо да обезпечат доходност за този сегмент, се разпадна през последните месеци, защото богатите ранни консуматори започнаха един по един да отпадат от пазара. Главният изпълнителен шеф на GM Мери Бара съобщи, че " компанията стартира да разчита повече на продажбите на хибриди в Северна Америка. Шведският производител Volvo разгласи, че стопира финансирането на своята компания за електрически коли Polestar. 
 Eldrive ще построява зарядни станции за електрически автомобили в Европа след заем от €40 милиона
Българска компания ще построява зарядни станции у нас и в още две страни след заем от €40 милиона

Европейска инвестиционна банка отпуска заема на българския холдинг за вложения в България, Литва и Румъния

През последните няколко години автомобилната промишленост е разграничена на два тима във връзка с тактиките за електрически автомобили

Първият, като GM и Volkswagen, се стремеше да прескочи хибридите и да премине напряко към напълно електрическа гама. Вторият, като Toyota и Stellantis, се фокусираше върху плъг-ин хибриди. Доскоро не беше ясно коя тактика ще надделее, само че ходът на GM от тази седмица е първият знак, че ръководителите признават нуждата от хибриди, най-малко в кратковременен проект.

" Подбираме времето за стартиране на електрическите автомобили, с цел да ни помогне да спазим по-строгите стандарти за спестовност на гориво и излъчвания ", разясняват от корпорацията.

Тази нова вълна от любопитни купувачи на електрически коли е доста по-малко евентуално да търпи странностите на зареждането, безпокойството за пробега или други промени в шофирането, споделят специалисти. 
 Снимка 651408
Източник:

" Виновникът " Илон Мъск

Въпреки че измененията в условията на клиентите към електрическите автомобили са забележителен движещ фактор за смяната на проектите, има и различен - " виновникът " Илон Мъск. През 2023 година притежателят на Tesla стартира ценова война, употребявайки високите маржове на облага на амтомобилната си компания, с цел да понижи цените на своите електрически коли.

И до момента в който този развой води до понижаване на междинната цена на електрическите автомобили, фирмите са принудени да премислят пътя си към рентабилността на този сегмент.

" Трудно ми е да си показва, че настоящето статукво е изцяло стабилно за всички ", заяви финансовият шеф на Mercedes-Benz Харалд Вилхелм.

Решението все още очевидно са хибридите. И това в действителност е добра вест както за клиентите, по този начин и за дилърите на коли. Търсенето в последно време изпреварва предлагането на тези коли, което води до повишение на цените.
 Tesla възнамерява да строи нови модели електрически автомобили през 2025-а
Tesla възнамерява да строи нови модели електрически автомобили през 2025-а

Тези модели ще му разрешат да се конкурира в сегмента с по-евтини коли, задвижвани с бензин и еврините електромобили
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР