Новата е в резултат на настъпили 24 мутации в един

...
Новата е в резултат на настъпили 24 мутации в един
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: При новия британски щам 10 души могат да заразят други 29

„ Новата е вследствие на настъпили 24 разновидности в един район от РНК-то на вируса. Лошото е, че вариантът е по-лесно разпространим. Сега в нашата страна 10 души заразяват четирима-петима, до момента в който през ноември 10 души заразяваха по петнайсет души. Капацитетът на новата английска линия се усилва и 10 души заразяват 29 души... Започват да боледуват по-младите хора... Но, носиш ли маска, ще се заразиш с по-малко количество вирус или въобще няма да се заразиш “. Това разясни пред БНР проф., шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб за битка против.
Той посочи, че новият вариант се унищожава от имунизацията и че няма данни инфекцията от него да протича по-тежко.
 Ново проучване: Ваксината на BioNTech и Pfizer наподобява пази против английския вид на ковид Ново проучване: Ваксината на BioNTech и Pfizer наподобява пази против английския вид на ковид
Ваксината " Комирнати " против новия ковид SARS-CoV-2, създадена от BioNTech и Pfizer, евентуално ще защищава от по-заразния британ...
„ Много е евентуално, в случай че се отворят заведенията за хранене, кривата на заболяване още веднъж да се вдигне... Мерките би трябвало да се разхлабват последователно, като най-важните стратегически посоки би трябвало да се пазят - обучение, опазване на здравето, работеща стопанска система. Веселието и почивките са значими, само че там ограниченията би трябвало да се разхлабват последователно ограниченията, с цел да не допуснем увеличение на броя на болните и оттова на смъртните случаи “.
Проф. Кантарджиев добави:
„ С се чака да се случи всеобщата имунизация у нас. Последните проучвания, които текат на третата ѝ фаза, демонстрират, че при по-голям период сред двете имунизации имунитетът, който се създава във имунизираните хора, е неведнъж по-голям. Ако имаме и тази ваксина, към 2 милиона души ще имаме имунизирани до август “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР