Новата е-услуга за смяна на адресна регистрация на Столична община

...
Новата е-услуга за смяна на адресна регистрация на Столична община
Коментари Харесай

Е-адресна регистрация вече в цяла София

Новата е-услуга за промяна на адресна регистрация на Столична община към този момент е напълно интегрирана със системата за заплащане на Министерство на електронното ръководство.

" С това пилотната фаза приключва и се приключва един сполучлив план в партньорство с фондация Bloomberg Philanthropies. Всички региони към този момент работят сполучливо със системата и действително обслужват жителите доста по-бързо от оповестения двудневен период ". Това разгласи зам.-кметът по дигитализацията на София Генчо Керезов, оповестиха от Столична община.

Независимо от това, с решение на Министерски съвет от през вчерашния ден, 3,5 милиона лв., предопределени за взаимен план с МЕУ за автоматизиране на административния ход на общински услуги, няма да бъдат предоставени от страната, която ги пренасочва за други потребности.

В рамките на плана би трябвало да се създаде инструмент, който всички общини в България да могат да употребяват. Гражданите биха могли да получават незабавно резултат за над 50 услуги, без да се постанова човешка интервенция в общинските администрациии.

Това ще забави електронното ръководство в цялата страна. „ Това няма да ни откаже. Напълно наясно сме какво би трябвало да се случи и просто ще изчакаме по-спокойни политически и финансови времена “, заяви Керезов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР