Новата COVID болница, чието изграждане започва днес в Белград, ще

...
Новата COVID болница, чието изграждане започва днес в Белград, ще
Коментари Харесай

Сърбия последва китайския пример - вдигат за 4 месеца чисто нова болница за COVID

Новата Коронавирус болница , чието създаване стартира през днешния ден в Белград, ще бъде приключена в границите на 4 месеца - до 1 декември. Здравното заведение ще бъде оборудвано с най-модерна инсталация и ще избави доста човешки животи, съобщи през днешния ден сръбският президент Александър Вучич, представен от Танюг.

Сръбският президент Александър Вучич дружно с министъра на опазването на здравето Златибор Лончар сложиха през днешния ден главния камък за новата болница. Само за построяването на болница та ще бъдат вложени 27-28 милиона евро, сподели сръбският президент.

Болницата ще има 200 кревати за интензивни грижи и 804 за полуинтензивни и ще бъде оборудвана с респиратори, рентгени, скенери.

Строителството на лечебни заведения особено за битката с Коронавирус не е оригиналност. Началото даде Китай - първата страна, която стана жертва на вируса. В началото на годината в Ухан празна постройка беше преобразувана и оборудвана в болница с 1000 кревати за рекордните 48 часа. През 2003 година в Пекин пък за една седмица бе издигната болница за битка с Тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР