Новата автоматизирана система за регистрация на автомобили, с която между

...
Новата автоматизирана система за регистрация на автомобили, с която между
Коментари Харесай

Край на опашките! Нова система за регистрация в КАТ облекчава и спестява време!

Новата автоматизирана система за регистрация на коли, с която сред системите на Министерство на вътрешните работи и Камарата на нотариусите автоматизирано се обменят данни, ще облекчи 300 хиляди жители годишно, ще увеличи сигурността при покупко-продажба на на транспортно средство и ще усъвършенства работата на „ Пътна полиция “. Това обявиха в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия комисар Бойко Рановски, шеф на отдел „ Пътна полиция “ и Димитър Танев, ръководител на Нотариалната камара.

Системата за продан на данни сред КАТ и системата на Камарата на нотариусите цели да облекчи жителите и работи от седмица, съобщи Бойко Рановски. Идеята е да се спести времето на жителите, а страната да резервира контрола си върху покупко-продажбите с коли посредством нотариусите, добави Димитър Танев.

Нотариусът ревизира и правата за благосъстоятелност, декларация за генезис на средствата, в случай че цената е над избрана, а останалото се ревизира от самата система по автоматизиран метод, изясни Танев.

“На процедура се тества една административна услуга посредством нотариалните адвокатски фирми, с която се обезпечава експедитивност и сигурност”, сподели Димитър Танев, ръководител на Нотариалната камара.

Гражданите би трябвало да изискат сходна услуга, само че е обвързване на нотариусите да обясняват всички детайли от услугата си, добави Танев.

Промените в закона са ориентирани към отбрана и на на продавача, и на купувача, съобщи комисар Рановски. Отпадна и задължението продавачите да показват контракти, а информацията се получава автоматизирано по системата на нотариусите. Така по думите на комисар Рановски се облекчава задължението на над 300 хиляди жители годишно да показват договорите за покупко-продажба в КАТ.

“Автоматичните инспекции подсигуряват на купувача, че транспортното средство е тествано отвсякъде”, съобщи Бойко Рановски, шеф на отдел „ Пътна полиция “.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР