Новата антикорупционна комисия и конституционната реформа в правосъдието са ключовите

...
Новата антикорупционна комисия и конституционната реформа в правосъдието са ключовите
Коментари Харесай

Славов: Новата антикорупционна комисия и конституционната реформа в правосъдието са ключови стъпки за България

Новата антикорупционна комисия и конституционната промяна в правораздаването са основните стъпки България да бъде правова и демократична страна. Това съобщи министърът на правораздаването Атанас Славов в одобрение към участниците на интернационална конференция в София, отдадена на битката с корупцията, предава Българска телеграфна агенция.

Да се надяваме, че със основаването на новата антикорупционна комисия ще реализираме тази успеваемост, за която цялото общество се надява, уточни министър Славов. 

Форумът е проведен взаимно от Международния съюз на адвокатските колегии с обща правна традиция (CIB) и Клуба на юристите франкофони в София, с поддръжката на френското посолство и Френския институт в България. Със събитието се отбелязва десетата годишнина на Клуба и тридесетата годишнина от приемането на България за член на Международната организация на франкофонията. 

Министър Атанас Славов акцентира също, че институциите би трябвало да работят за всички жители, а освен за една част от обществото. Той означи, че опитът, който следва да бъде споделен от участниците на конференцията, измежду които има представители на френските институции, ще бъде извънредно скъп за страната ни. 

На конференцията следва да бъдат разисквани тематики, свързани с прозрачността на публичния живот, разкриването и предотвратяването на корупцията, воденето на правосъдни каузи за корупция и юридическата нравственос. Ще приказват и представители на основни организации като Антикорупционния фонд, Френската организация за битка с корупцията, френската Национална финансова прокуратура и френския Върховен орган за бистрота на публичния живот.

 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР