NOVA По предложение на народни представители от ГЕРБ – Бургас е

...
NOVA
По предложение на народни представители от ГЕРБ – Бургас е
Коментари Харесай

Три ведомства заедно ще търсят решения за проблемите по Черноморието

NOVA По предложение на народни представители от ГЕРБ – Бургас е основана междуведомствена работна група, която в период от два месеца следва да прегледа всички проблеми по Черноморското крайбрежие, в това число и въпросите свързани с дюните.

Това стана ясно от министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, която отговори на запитване на Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Диана Саватева по отношение на подхванати дейности по сигнали за нарушавания, свързани със строителни действия по черноморското крайбрежие.

" Поемам ангажимент да ви осведомявам за резултатите от работата на групата, тъй като смятам, че само взаимните ни старания ще допринесат за запазване на естественото ни завещание ", сподели министър Аврамова.

В работната група присъединяване ще вземат представители на три министерства.

" Министерството на районното развиване и благоустройството, и в частност - районните му подразделения, са се заели с получените сигнали и са направили инспекции, според своите пълномощия. Може би най-важното, обаче, е да се подхващат ограничения и въобще да не се позволяват нарушавания ", сподели от трибуната ръководителят на Комисията по околна среда и води Ивелина Василева.

" Наясно сме, че пороците са заложени още в предишното, преди приемането на Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Но безпокойството на хората, по отношение на тези проблеми, ясно показва волята да се запазят естествените дадености и да се защитят останалите по черноморското крайбрежие девствени места ", сподели още Василева.

Тя обърна внимание, че контролът, както превантивният, по този начин и настоящият и последващият, би трябвало да бъде засилен. " Ще чакаме резултата от работата на експертната работна група.  Смятам, че още веднъж във взаимоотношение с Министерството на околната среда и водите и Министерството на туризма би трябвало да бъдат оценени всички условия и елементи по случаите, както и нормативната уредба. При определяне на пропуски, да се предложат съответни промени и да се подхващат дейности ", счита Василева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР