Новакът във волейболната Суперлига на България - Дея спорт (Бургас),

...
Новакът във волейболната Суперлига на България - Дея спорт (Бургас),
Коментари Харесай

Новакът Дея спорт с първа победа в Суперлигата

Новакът във волейболната Суперлига на България - Дея спорт (Бургас), се поздрави с първа победа. Тимът, воден от Весела Братоева, надигра като посетител Черно море (Варна) с 3:2 (25:21, 27:25, 19:25, 14:25, 15:7) в мач от 3-ия кръг на шампионата, който се игра в зала " Христо Борисов " в Морската ни столица.

Така Дея е на 10-то място във краткотрайното класиране с 1 победа, 2 загуби и 2 точки. Черно море пък е на последното 12-о място без победа досега и единствено с 1 точка в актива си. В идващия 4-и кръг бургазлии са домакини на ЦСКА, а варненци са посетители на Левски. Двете срещи са в петък (9 ноември) от 18,30 часа.

Волейболистите на Дея стартираха доста надъхано и в първия гейм диктуваха играта, като не разрешиха опозиция от варненци. Във втората част домакините от Черно море се пробваха да се борят, само че в решителните моменти Дея още веднъж надви и поведе с 2:0 след 27:25. В идващите две елементи Черно море " избухна " на собствен ред и прегази бургазлии, с цел да се върне в играта след 25:19 и 25:14. Тайбрекът стартира равностойно, само че по-късно Дея се откъсна в резултата, направи разлика и завоюва мача след 15:7 и 3:2.

Най-полезен за успеха на Дея стана Александър Митков с 14 точки. Георги Михалев добави 13 точки за триумфа. За отбора Черно море Стефан Иванов приключи с 12 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР