Новакът в Национална Волейболна DEMAX+ лига – Дея спорт, завърши

...
Новакът в Национална Волейболна DEMAX+ лига – Дея спорт, завърши
Коментари Харесай

Новакът Дея спорт завърши редовния сезон в Национална Волейболна DEMAX+ лига с успех

Новакът в Национална Волейболна DEMAX+ лига – Дея спорт, приключи с победа първото си присъединяване в постоянния сезон на шампионата при дамите. Бургаският клуб се наложи като посетител на ДКС Варна с 3:2 (25:18, 25:14, 19:25, 13:25, 15:13). Двубоят, който се игра в зала „ Младост “ на Двореца на културата и спорта във Варна, е от последния 14-ти кръг. Срещата по стратегия бе планувана за събота, 16 март, само че се наложи да бъде изтеглена заради претовареност на залата.

Успехът за отбора, воден от Антон Петров, не пристигна елементарно. Гостите поведоха с 2:0, само че варненският тим върна интригата, печелейки безапелационно идващите две елементи. Така се стигна до съдбоносен тайбрек, който предложи оспорвани моменти. В него домакините на два пъти повеждаха, само че този път се стигна до поврат в интерес на Дея спорт.

Бургаският клуб приключва постоянния сезон на пета позиция във краткотрайното класиране с 6 победи и 8 провали. В плейофите Дея спорт ще се изправи против Славия 2017.

Варна ДКС остана на последната позиция с 1 победа и 13 загуби и ще срещне първенеца Марица (Пловдив), който по-рано си обезпечи първото място във краткотрайното класиране.

Останалите три срещи от 14-ия кръг на Национална Волейболна DEMAX+ лига ще се проведат на 16 март. От 15:00 ч. Марица 2022 приема Левски София, а в 18:00 ч. започват две срещи: Славия 2017- ЦСКА и Марица – Хектор.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР