Новакът Тосно и Урал завършиха 2:2 във вълнуващ мач от

...
Новакът Тосно и Урал завършиха 2:2 във вълнуващ мач от
Коментари Харесай

Урал отново не се предаде, Хичо с асистенция

Новакът Тосно и Урал приключиха 2:2 във трогателен мач от 25-ия кръг на съветската Премиер лига. Павел Погребняк на два пъти извеждаше домакините напред в резултата, само че с голове на Владимир Илин и Отман Ел Кабир Урал стигна до равенството. Българският халф Николай Димитров подаде за първия гол на отбора от Екатеринбург, който и против Рубин в предишния кръг изоставаше в резултата, само че взе точка. Тогава Хичо пропусна дузпа, а през днешния ден беше измежду най-хубавите в състава на Александър Тарханов.

След три следващи загуби Тосно се свлече на предпоследното място и дуелът с Урал беше добра опция да изплува над рисковата зона. Отборът се завърна на " Петровский " в Санкт Петербург и можеше да разчита на по-сериозна поддръжка, в сравнение с в Саранск. Старши треньорът Дмитрий Парфьонов още веднъж избра скица с един нападател в лицето на ветерана Павел Погребняк и точно някогашният национал откри резултата след единствено 6 минути игра. Вагиз Галиулин центрира на близката греда и Погребняк сподели класата си - 1:0.

И двата отбора действаха намерено, което направи мача забавен. В 36-ата минута Погребняк се сдърпа с някогашния халф на ЦСКА Петрус Бумал, като и двамата получиха жълти картони от рефера Артьом Чистяков. Малко по-късно гостите изравниха. В главната на попадението беше Николай Димитров. Той изпревари в наказателното поле Евгений Чернов и подаде на Илин, който не остави късмет на Давид Юрченко.

В началото на второто полувреме още веднъж Илин беше покрай гола, само че Юрченко избави. В 57-ата минута Бумал фаулира в наказателното поле Резиуан Мирзов, а Погребняк осъществя дузпата и към този момент има 3 гола, откогато се причисли към Тосно през зимата.

Урал още веднъж трябваше да търси метод да се върне в дуела. Ел Кабир направи един пропуск, само че в 87-ата минута поправя мерника си и се разписа за 2:2. Авторът на първия гол Илин този път асистира на холандеца, като му смъкна топката с глава. Мачът можеше да има трагична развръзка, а Погребняк да оформи хеттрик, само че негов удар в добавеното време срещна гредата.

Урал е 9-и в класирането с 30 точки, а Тосно е на 15-о място с 24, колкото има и Анжи преди семейството си на първенеца Спартак (Москва).

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Премиер Лига 25 кръг, неделя 8 април  Тосно 2:2краен резулат  Урал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР