Новак Джокович заяви, че въпреки рекордите, които постига, мотивацията му

...
Новак Джокович заяви, че въпреки рекордите, които постига, мотивацията му
Коментари Харесай

Джокович: Работата не е свършена, докато не вдигна трофея

Новак Джокович съобщи, че макар върховете, които реализира, мотивацията му остава същата. Сърбинът на петия си следващ и общо девети край на " Уимбълдън " след триумфа против Яник Синер. Джокович ще играе на общо 35-и край в Големия шлем. В неделя той ще срещне Карлос Алкарас, а с изключение на дуел за купата, мачът ще дефинира и кой ще е №1 в международната класация.

" Амбицията постоянно е най-висоак за мен. Тя не се трансформира, без значение от мястото ми в историята. Може би някои хора си мислят, че за мен ще е голямо облекчение спечелването на " Ролан Гарос " и това, че към този момент съм единственият мъж с 23 трофеи в Големия шлем. Не е по този начин ", сподели Джокович.

Той е в серия от 34 следващи победи на " Уимбълдън ", а при триумф на финала в неделя ще изравни върха на от осем трофеи в шампионата, както и достижението на Бьорн Борг за пет следващи трофеи в шампионата.

Джокович съобщи, че макар големия му опит, към момента усеща напрежението: " Все още е доста високи. Все още чувствам тръпката и нервите преди всеки мач. Ще вляза във финала все едно ми е първият. Не желая да влизам по-спокойно спрямо предходните, тъй като желая да покажа желанието си ясно. "

 Джокович прикани за промени в програмата на Джокович прикани за промени в програмата на " Уимбълдън "

Сърбинът гони трета купа в Големия шлем през тази година след и.

" Не е загадка, че шампионатите от Големия шлем са приоритет за мен. Преди началото на всеки сезон желая да съм в най-хубава форма тъкмо за тези четири шампионата. Гледам да си наредя програмата по подобен метод. В последните години резултатите ми в Големия шлем са невероятни, фантастични. Имам добър екип от хора към мен. Правим нещата както би трябвало и това ни оказва помощ в по-късните стадии на шампионатите. Може би други играчи са по-изтощени физически, душевен или усещат, че не могат да създадат още една стъпка. Аз усещам, че работата не е свършена, до момента в който не подвигна трофея ", добави сърбинът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР