Новак Джокович заяви, че е много разочарован“ от решението на

...
Новак Джокович заяви, че е много разочарован“ от решението на
Коментари Харесай

Джокович: Много съм разочарован, но приемам решението на съда

Новак Джокович съобщи, че е „ доста отчаян “ от решението на Федералния съд на Австралия да бъде депортиран от страната, само че ще се съобрази с него и ще я напусне.

„ Уважавам решението на съда и ще подпомагам на съответстващите управляващи по отношение на напускането ми от страната “, показа 34-годишният тенисист във вечерта преди началото на Аустрелиън Оупън. " Преди да върша мнения ще отделя малко повече време с цел да си умря и да се възстановя. Аз съм извънредно отчаян от правосъдното решение, което отхвърли молбата ми да бъде преразгледано решението на министъра за отменяне на визата ми. Това значи, че не мога да остана в Австралия и да вземам участие на шампионата AO ", сподели още той.

Джокович акцентира, че почита решението на съда и даде обещание да сътрудничи на органите при напускането на страната. " За мен е много неприятно, че през последните седмици главният фокус беше върху мен. Надявам се, че в този момент ще може всички да се фокусираме върху играта и шампионата. Пожелавам на всички участници, формалните лица от шампионата, личния състав, доброволците и почитателите, всичко най-хубаво на този шампионат ", сподели Джокович и благодари на фамилията, приятелите и почитателите, както и на своите сънародници за непрекъснатата поддръжка, която е получавал.

Припомняме, че по-рано денем Джокера загуби правосъдната борба за анулация на решението за наново отменяне на визата му, а с това и възможностите да пази купата си от първия за годината шампионат от Големия шлем в Мелбърн и постигането на рекордна 21-а купа от Шлема. Той ще се качи по-късно довечера локално време на полет отвън страната, откакто прекара няколко дни в имиграционен център след първото отменяне на визата му, а след извоюваното дело, тренира няколко дни на кортовете в Мелбърн. 34-годишният сърбин бе изтеглен в първи кръг на конкуренцията против сънародника си Миомир Кецманович, само че решението на Федералния съд докара и до последвало такова за тенисиста, който ще го размени в главната скица - жребият отреди това да е " щастливият губещ " от Италия Салваторе Карузо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР