Новак Джокович започва своята 378-ма седмица на върха в световната

...
Новак Джокович започва своята 378-ма седмица на върха в световната
Коментари Харесай

Новак Джокович започва рекордна 378-ма седмица като №1 в тениса

Новак Джокович стартира своята 378-ма седмица на върха в международната класация в тениса, записвайки следващ връх. Сърбинът към този момент е еднолично на върха, откакто изпревари по този индикатор немската легенда (377 седмици №1 при дамите).

Джокович се завърна като №1 след в края на януари.

Той има 6980 точки в международната класация, а единствено с 200 по-малко е Карлос Алкарас, който оглавяваше класацията преди Джокович, само че.

Новата седмица можеше да стартира с любопитна обстановка с двама играчи с еднакъв актив на върха. Алкарас обаче загуби на финала в Рио Де Жанейро от Камерън Нори - 7:5, 4:6, 5:7. Дори да се бяха изравнили на върха Джокович още веднъж щеше да резервира първото място поради повече точки, извоювани от Големия шлем.

През тази седмица Джокович ще взе участие в шампионата от сериите АТП 500 в Дубай, който е първи за него след Australian Open. Сърбинът дали ще бъде позволен да влезе в страната и да взе участие на двата " Мастърс " шампионата в Индиън Уелс и Маями през март.

На шампионата в Дубай ще взе участие и българинът Александър Лазаров, който преодоля квалификациите. В първи кръг той ще се изправи против Александър Бублик, който преди няколко дни в Марсилия.

В международната класация при мъжете няма огромни разбърквания, като в Топ 10 Тейлър Фриц се изкачва с две места до №5, а Даниил Медведев с едно до седмата позиция. Рафаел Надал от своя страна губи две места и към този момент е осми.

Григор Димитров, който има 1620 точки, резервира 25-ото място.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР