Новак Джокович започна пътя си към десета титла от Откритото

...
Новак Джокович започна пътя си към десета титла от Откритото
Коментари Харесай

Джокович започна силно в Австралия

Новак Джокович стартира пътя си към десета купа от Откритото състезание на Австралия с победа с 6:3, 6:4, 6:0 над испанеца Роберто Карбайес Баеня.

В дуела от първия кръг на шампионата сръбският тенисист нямаше огромни усложнения и съумя да затвори срещата за два часа и три минути игра. Единственият сериозен миг за поставения под номер 4 в схемата Джокович бе в петия гейм на първия сет, когато Карбайес Баеня имаше три точки за пробив при 0:40. Джокович обаче отрази опциите, които се бяха разкрили пред испанеца и незабавно по-късно съумя да пробие за 4:2 гейма.

Най-равностоен бе вторият сет, който още веднъж бе извоюван от Джокович след пробив за 4:3 гейма. В третата част класата на сърбина бе демонстрирана в цялостния ѝ искра и той не даде даже гейм на противника си.

Джокович приключи мача с 9 аса и 41 печеливши удара, до момента в който Карбайес Баеня направи единствено четири аса и 14 " уинъра ".

Във втория кръг на шампионата Джокович ще играе с спечелилия от мача сред френския квалификант Енцо Куако и боливиеца Уго Делиен. Двубоят сред двамата трябваше да се изиграе през днешния ден, само че това бе невероятно поради неприятното време в Мелбърн. При възможен нов триумф във втория Джокович може да играе в третия кръг с българина Григор Димитров, стига преди този момент той да преодолее различен сърбин - Ласло Джере.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР