Новак Джокович запази жива надеждата си за рекордна 23 титла

...
Новак Джокович запази жива надеждата си за рекордна 23 титла
Коментари Харесай

Новак Джокович надигра Карен Хачанов и се класира за полуфиналите в Париж

Новак Джокович резервира жива вярата си за рекордна 23 купа от Големия шлем, откакто победи руснака Карен Хачанов с 4:6, 7:6 (0), 6:3, 6:4 за 3 часа и 38 минути на Откритото състезание на Франция. Това е 12-и полуфинал на сърбина на " Ролан Гарос ".

Сърбинът влезе мъчно в мача, като бе продънен в петия гейм на първия сет, а по-късно Хачанов затвърди пробива си и поведе с 4:2. Тай задържа задатъка и завоюва първата част с 6:4.

Във втори сет всеки взимаше подаването си, като се стигна до тайбрек. Притиснатият до стената Джокович обаче извади целия си боеприпас от удари и завоюва решителната част със 7:0.

Бившият №1 продължи да господства и затвори третата част с 6:2, като направи пробив при сервиса на руснака в първия и седмия гейм на частта.

Карен Хачанов не се съобщи и в четвъртия сет. Въпреки че Новак съумя да направи пробив и поведе, руснакът, който е подложен в схемата на шампионата под №11, върна пробива и изравни при 4:4. Джокович обаче съумя да завоюва последните два гейма в сета, както и целия мач.

Final four feels |
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Новак Джокович направи 11 аса против 7 за противника, както и 57 печеливши удара, до момента в който Хачанов направи 38. Сърбинът направи и по-малко непредизвикани неточности - 42:44.

На полуфиналите на " Ролан Гарос " Новак Джокович ще играе против спечелилия от дуела сред международния №1 Карлос Алкарас и Стефанос Циципас, който е по-късно довечера.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР