Новак Джокович трябваше да пропусне редица големи турнири през миналия

...
Новак Джокович трябваше да пропусне редица големи турнири през миналия
Коментари Харесай

Дежавю: Джокович е подал документи за специално изключение за Мастърсите в ИУ и Маями

Новак Джокович трябваше да пропусне редица огромни шампионати през предишния сезон поради отхвърли си да се имунизира, като проблемите в това отношение за него не престават и през актуалната година. През март следва да се проведат двете съревнования от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс и Маями, като все още не е несъмнено дали сърбинът ще бъде позволен до присъединяване. Според настоящите сега противоепидемични ограничения в Съединени американски щати всички задгранични жители би трябвало да показват документ за премината имунизация, с която международният №1 не разполага.

Шампионът от Аустрелиън Оупън обаче е решил да опита всичко допустимо, с цел да получи правото да се състезава в Индиън Уелс и Маями, като е подал нужните документи за това да му бъде разрешено да влезе в Съединени американски щати чрез особено изключение. Тази информация заяви по-малкият брат на Новак - Джордже, в изявление за Сръбската новинарска организация през днешния ден:

" За страдание, това е нещо, върху което нямаме надзор. Новак се нуждае от особено изключение, с цел да бъде позволен да влезе в Съединени американски щати, тъй като страната към момента не приема на територията си неимунизирани задгранични жители. Това е необикновено, имайки поради, че по целия свят сме очевидци на всеобщи спортни събития, в които взимат присъединяване неимунизирани спортисти. Остават няколко дни, до момента в който бъде взето решение дали Новак ще се състезава в Индиън Уелс. Надяваме се на позитивен резултат ", показа братът на Ноле.

Бившият тенисист и сегашен турнирен шеф на Мастърса в Индиън Уелс - Томи Хаас, също се надява носителят на пет трофеи в конкуренцията да се завърне през сегашния сезон, откакто не взе присъединяване и в миналогодишното издание:

" Би било хубаво да разберем дали бихме могли да премахнем тези ограничавания по-рано и Новак да пристигна да играе в Индиън Уелс и Маями. Мисля, че той желае да играе, тъй че би трябвало да му дадем късмет. Надяваме се, че ще бъде допустимо да го забележим тук. Според мен ще бъде позор, ако не му бъде разрешено да влезе в Съединени американски щати ", разяснява Хаас.

Novak and his team have delivered a request for to be let into the USA for the Sunshine Double.

Full story at
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР