Новак Джокович стана последния полуфиналист на тазгодишния Australian Open, след

...
Новак Джокович стана последния полуфиналист на тазгодишния Australian Open, след
Коментари Харесай

Джоквич не даде шансове на Рубльов и е на полуфинал на Australian Open

Новак Джокович стана последния полуфиналист на тазгодишния Australian Open, откакто отстрани в три сета на четвъртфиналите руснака Андрей Рубльов.

Сърбинът повтори представянето си от мача против Алекс Де Минор от преди няколко дни и през днешния ден даде единствено седем гейма на Рубльов за крайното 6:1, 6:2, 6:4 за малко повече от два часа на " Род Лейвър Арена ".

Джокович доминираше напълно на корта, като пласира цели 14 аса за триумфа и осъществя пет пробива против нито един на своята сметка.

От друга страна Рубльов не съумя да се възползва от своите шансове, които се откриваха пред него в първия и във втория сет и по този начин за седми следващ път в своята кариера руснакът се препъва на четвъртфинал в шампионат от Шлема.

За Новак пък тази победа значи 10-то класиране в полуфиналите на Australian Open, като постоянно, когато сърбинът доближава до огромната четворка в Мелбърн той непроменяемо печели трофея.

Следващото затруднение тази година в " Мелбърн Парк " пред Джокович пък ще бъде американецът Томи Пол, който по-рано през днешния ден отстрани своя съотечественик Бен Шелтън, с цел да се класира за първи път в своята кариера на полуфинал в шампионатите от Големия шлем. Двубоят сред някогашния №1 в света и Пол ще бъде в петък.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР