Новак Джокович сподели, че е готов да пропусне спечелването на

...
Новак Джокович сподели, че е готов да пропусне спечелването на
Коментари Харесай

Джокович шокира: Готов съм да жертвам Ролан Гарос и Уимбълдън

Новак Джокович показа, че е подготвен да пропусне спечелването на титли в бъдеще, вместо да бъде заставен да се имунизира против ковид.
Той сподели пред BBC, че не би трябвало да бъде асоцииран с антиваксърското придвижване, само че поддържа самостоятелното право на избор на всеки. Световният номер 1 в тениса при мъжете бе запитан дали би жертвал присъединяване в шампионати като Ролан Гарос и Уимбълдън поради позицията си по отношение на имунизацията. „ Да, това е цената, която съм подготвен да платя “, съобщи Джокович.

Припомняме, че 20-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем бе депортиран от Австралия предишния месец, откакто държавното управление анулира на два пъти визата му поради имунизационния му статут. Джокера бе декларирал, че е получил здравно изключение за влизане в страната за присъединяване на Australian Open, откакто неотдавна прекарал ковид за повторно. Въпреки това, имиграционният министър на Австралия Алекс Хоук персонално анулира визата на 34-годишния тенисист заради това, че наличието му може да провокира „ цивилен митинги “ и да окуражи антиваксърски сентименти.

Джокович съобщи, че се надява имунизационните условия за избрани шампионати да се трансформират. Сърбинът добави, че „ постоянно държи мозъка си отворен “ по отношение на вероятността да бъде имунизиран в бъдеще.

„ Бях доста печален и отчаян от метода, по който завърши всичко за мен в Австралия. Не беше елементарно. Причината, заради която бях депортиран от Австралия, беше, тъй като имиграционният министър употребява своите пълномощия да канселира визата ми на база усещане му, че мога да предизвикам някакви антиваксърски сентименти в страната или в града, с които аз съм безапелационен несъгласен “, сподели още международният номер 1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР