Новак Джокович спечели турнира от сериите АТП 500 в Астана

...
Новак Джокович спечели турнира от сериите АТП 500 в Астана
Коментари Харесай

Новак Джокович триумфира на турнира в Астана след победа на финала над Стефанос Циципас

Новак Джокович завоюва шампионата от сериите АТП 500 в Астана на твърди кортове с награден фонд от 1 900 000 $. На финала сръбският тенисист се наложи над гърка Стефанос Циципас с 6:3, 6:4 за час и 15 минути игра.

Това бе 90-а купа за Джокович в кариерата му и четвърта за този сезон. Това бе и седма поредна победа на Джокович над Циципас, като салдото сред двамата е 8:2 за сърбина. С този триумф сръбският тенисист си подсигурява място на финалите на АТП в Торино. Той става петият тенисист за финала на сезона, откакто местата към този момент си подсигуряваха Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Каспер Рууд и Стефанос Циципас.

В първия сет до 3:3 всеки вземаше подаването си. Джокович завоюва сервиса си за 4:3, по-късно направи пробив и го затвърди, с цел да затвори първия сет с 6:3.

Във втория сет също един пробив му бе задоволителен, като той поведе с 3:2, а по-късно и с 4:2, като резервира задатъка си до края. Сърбинът пропусна два мачбола при 5:4 на своя сервис, само че при третата опция не сбърка, откакто противникът му прати топката отвън корта.

" Това е мечтана кариера за мен, не преставам да спечелвам трофеи. Това бе един от значимите мачове, които желаех да печеля. Мина доста време след " Уимбълдън ". Продължавам да се боря на всички шампионати. За страдание не съумях да печеля тази година на червени кортове на " Ролан Гарос " и в Мадрид ", сподели Джокович след успеха.
 Отказване на Медведев прати Джокович на край в Астана
Отказване на Медведев прати Джокович на край в Астана

Изненада от Даниил
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР