Новак Джокович спечели титлата на турнира в Синсинати от сериите

...
Новак Джокович спечели титлата на турнира в Синсинати от сериите
Коментари Харесай

Джокович надви Алкарас в нов епичен сблъсък

Новак Джокович завоюва купата на шампионата в Синсинати от сериите Мастърс с награден фонд Щатски долар 6 600 000. Във финала сърбинът се наложи над международния номер 1 Карлос Алкарас. Ноле завоюва след 5-7, 7-6(7) и 7-6(4). Двубоят беше извънредно представление, изпълнено с редица обрати. Епичният мач, втори подред сред тях, продължи 3:50 часа.

За Джокович това е трета купа от шампионата и общо 95-ата купа в кариерата му. Тя е и под номер 39 от сериите Мастърс 1000.

Мачът стартира равностойно, като Ноле проби пръв – за 4-2. Още незабавно Алкарас съумя да върне пробива, той взе още един за 6-5, а след това затвори сета за 7-5. Веднага след края сърбинът се прибра в съблекалнята, откакто имаше подозрения, че е пред топлинен удар.

След завръщането си на корта той стартира нерешително и позволи ранен пробив, последван от три двойни неточности за 1-2. Последва ново спиране, с цел да бъде оказана здравна помощ на Джокович.

36-годишният тенисист сподели класа и върна пробива за 4-4. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Джокович отрази мачбол при 5:6. Той обаче измъкна втория сет след 9:7.

В третата част Ноле доминираше. Сърбинът поведе с пробив с 4-3, а след това се добра и до 5-3. Алкарас на собствен ред избави два мачбола за 5-4. Джокович сервираше за мача, геймът продължи над 12 минути, само че испанецът го взе за 5-5. В идващият гейм той избави три благоприятни условия за пробив на Ноле, с цел да поведе с 6-5. Сърбинът изравни елементарно за 6-6, а след това доминираше в тайбрека за 7:4.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР