Новак Джокович спечели Ролан Гарос и вече е най-титулуваният в

...
Новак Джокович спечели Ролан Гарос и вече е най-титулуваният в
Коментари Харесай

Титла №23 - Новак Джокович вече е най-титулуваният в историята

Новак Джокович завоюва " Ролан Гарос " и към този момент е най-титулуваният в историята на мъжкия тенис с 23 трофеи в шампионати от Големия шлем.

Той изпревари Рафаел Надал, освен това го направи на обичаната конкуренция на Матодора, който не взе участие тази година поради травма.

На финала в Париж, проследен на трибуните на централния корт от цяло съзвездие величия на спорта и шоубизнеса, Джокович победи норвежеца Каспер Рууд със 7:6 (1), 6:3, 7:5. Това е третата му купа на Откритото състезание на Франция.

Каспер Рууд загуби на финала за втора поредна година - през предходната той преклони глава пред Рафаел Надал. Сега бе по-равностоен, само че това не стигна, с цел да препречи пътя на Ноле към най-големия връх на професионалния тенис.

Решаващ може би се оказа първият сет, в който Рууд проби първи и поведе с 3:0. Геймовете бяха дълги и с майсторски отигравания. Джокович сподели, че е решен да сложи върха още на клея в Париж и съумя да изравни. 

Сетът стигна до тайбрек, в който Ноле не остави подозрения в по-високата си класа. Инерцията продължи с доминация във втория, затворен небрежно от любимеца.

Третият още веднъж бе равносилен, само че желанието на почитателите на Рууд и неутралните фенове за по-дълга и равностойна борба не се сбъдна. Пробиви нямаше. Джокович се измъкна от 0:30, с цел да изравни 5:5 на своя начален удар. 

И на собствен ред сподели на скандинавеца какво е пропуснал с брейк на нула за 6:5. Не след дълго пристигна развръзката и създадавето на история - 7:5 и 3:0.

Вчера купата при дамите завоюва Ига Швьонтек - трета и за нея на " Ролан Гарос ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР