Новак Джокович ще избегне сериозна санкция от страна на ATP

...
Новак Джокович ще избегне сериозна санкция от страна на ATP
Коментари Харесай

Джокович спечели обжалването срещу ATP и ще играе на Мастърса в Париж


Новак Джокович ще избегне сериозна глоба от страна на ATP и ще му бъде разрешено да вземе присъединяване в тазгодишното издание на Мастърс шампионата в Париж. Това стана ясно след публично изказване от страна на Асоциацията. Надпреварата във френската столица ще се организира от 31 октомври до 6 ноември.

Причината за опасността от тази глоба бе фактът, че сърбинът изчака до последния вероятен миг, преди да се откаже от присъединяване в Индиън Уелс. Това означаваше, че Джокович е пропуснал допустимия период за отдръпване на поръчката си, като съгласно регламента на ATP това води до възбрана за присъединяване в идващото издание на Мастърс шампионата, на който съответният състезател е спечелил най-вече точки през последните 12 месеца. В случая това е този в Париж, където Джокера завоюва купата.

Джокович обаче се е възползвал от правото си да апелира глобата пред дисциплинарната комисия, ръководена от Лора Уоруин и Миро Братоев. След разглеждането на случая от ATP са решили да разрешат на международния №1 и тази година да взе участие на Rolex Paris Masters. Единственото наложено наказване е присъждането на 0 точки от шампионата в Индиън Уелс, което в тази ситуация няма да навреди на ранкинга на сърбина, защото той не игра в „Рая на тениса“ и предходната година.

При сходни нарушавания правилникът на ATP планува и финансова глоба, само че не стана ясно дали тя ще бъде наложена.

Заради нежеланието си да се имунизира Джокович не бе позволен до присъединяване на Australian Open, както и на Мастърс шампионатите в Индиън Уелс и Маями. Единствената конкуренция от началото на сезона, в която сърбинът взе присъединяване, бе ATP 500 в Дубай, където стигна до четвъртфинал. Следващите шампионати в графика на Джокера са Мастърса в Монте Карло (10-17 април), ATP 250 в Белград (18-24 април) и Ролан Гарос (22 май – 5 юни).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР