Новак Джокович се завърна по впечатляващ начин на корта след

...
Новак Джокович се завърна по впечатляващ начин на корта след
Коментари Харесай

Джокович отвори разлика между Европа и Света след втория ден на Лейвър Къп

Новак Джокович се завърна по впечатляващ метод на корта след двумесечно неявяване, като звездата на Тим Европа даде единствено четири гейма на съперника си от тима на Света Франсис Тиафо за крайното 6-1, 6-3 в мач от втория ден на Лейвър Къп. Сърбинът не сподели никакви признаци на усложнения в първия си мач от финала на Уимбълдън, където той надделя Ник Кирьос за седмата си купа от Ол Ингланд Клъб.

Level up. claims two pivotal points for Team Europe.
— Laver Cup (@LaverCup)
35-годишният тенисист последва триумфа си над Тиафо с победа и на двойки в тандем с Матео Беретини в зала „ О2 Арена “ в Лондон. Двамата преодоляха Джак Сок и Алекс де Минор със 7-5, 6-2, с цел да обезпечи удобен задатък от 8-4 за Европа против Света ден преди края на отборната конкуренция.

21-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем Джокович пропусна Откритото състезание на Съединени американски щати поради неналичието на ваксина против ковид. Той обаче бързо подсети за най-хубавите си дни против Тиафо, като взе откриващия сет за едвам 23 минути. Джокера се оправи с американеца по безапелационен метод и във втората част, подкрепян от отдръпналия се Роджър Федерер и останалата част от тима на европейците, воден от капитана Бьорн Борг.

„ Не бях играл от два месеца насам, тъй че съм благополучен да печеля. Изиграх доста постоянен мач “, разяснява Ноле.

Той отдаде дължимото и на огромния си противник на корта през годините Федерер, който приключи кариерата си на шампионата след мач на двойки с Рафаел Надал в петък.

„ Знаехме, че ще бъде прочувствено прощаване за Роджър, само че това, което стана, напряко ни отвя. Мисля, че всички можем да се съгласим, че това беше един от най-красивите моменти, случвали се на тенис корт. Емоциите са смесени – от една страна горест, че един от най-великите спортисти за всички времена приключва кариерата си, от друга – благополучие, от метода, по който се случи всичко. Просто бях доста благодарен да стана очевидец на последния му мач “, приключи сърбинът.

" One of the most beautiful moments I've ever experienced in my life for sure. " shares his account of 's final match at the.
— Laver Cup (@LaverCup)
Последният ден на шампионата в Лондон стартира с мач на двойки сред Беретини/Анди Мъри и Феликс Оже-Алиасим/Джак Сок в 14:00 часа българско време. Програмата продължава с дуел на сингъл сред Джокович и Оже-Алиасим, а по-късно предстоят срещите Стефанос Циципас – Тиафо и Каспер Рууд – Тейлър Фриц. Първият тим, който стигне до 13 точки, печели конкуренцията.

Doubles delight for Team Europe. and clinch victory over Team World's Alex de Minaur and Jack Sock.
— Laver Cup (@LaverCup)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР