Новак Джокович се завърна по впечатляващ начин на корта след

...
Новак Джокович се завърна по впечатляващ начин на корта след
Коментари Харесай

Непобеден досега опонент очаква Джокович на четвъртфиналите в Дубай!

Новак Джокович се завърна по впечатляващ метод на корта след близо тримесечно неявяване от Тура и към този момент е в четвъртфиналната фаза на АТР 500 шампионата в Дубай. Днес международният номер едно наложи волята си над сребърния медалист от Олимпийските игри Карен Хачанов, а през утрешния ден му следва да премери сили с някогашния №35 в света Иржи Весели, който понастоящем заема 123-ата позиция в класацията на АТР.

За да си обезпечи конфликт с 20-кратния първенец от Шлема, Весели преодоля съпротивата на първенеца от предходната седмица в Доха, а точно Роберто Баутиста Агут. Испанецът бе надалеч от представянето си в катарската столица и победната му серия бе прекратена от чеха, надвил с безапелационното 6:2 6:4.

В дебютната част началният удар на по-високоранкирания тенисист повече затрудняваше задачата му, в сравнение с да му помагаше, защото ставаше лесна плячка за съперника, и не след дълго Весели се озова напред в резултата с задатък от 2 пробива, които му подсигуряваха триумфа в сета. Проблемите за Баутиста Агут продължиха и той още веднъж инкасира ранен брейк, а оттова насетне безпогрешната игра на чеха просто не разреши на испанеца да се завърне в борбата и по този начин успеха бе в интерес на новобранеца.

Jiri outta nowhere! takes out Doha champ Bautista Agut in straight sets - moving into the quarter-finals with a 6-2 6-4 win at!
— Tennis TV (@TennisTV)
;

До този миг Джокович и Весели са се изправяли на корта един против различен единствено един път, а изненадващото е, че като победител от срещата излиза точно чехът. Това се случва на Мастърса в Монте Карло през 2016 година, когато тогавашният №55 нанася трисетово проваляне на лидера в ранглистата още във втория кръг на конкуренцията в Монако. Жребият ги опълчва още веднъж по-късно същата година на Откритото състезание на Съединени американски щати, само че тогава Весели се отдръпва от срещата още преди нейното начало.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР