Новак Джокович се завърна на върха на тениса. След тежка

...
Новак Джокович се завърна на върха на тениса. След тежка
Коментари Харесай

Четвъртата титла на Уимбълдън връща Джокович в топ 10

Новак Джокович се завърна на върха на тениса. След тежка година и половина той стигна до купата на " Уимбълдън ". 31-годишният сърбин победи на тревата на " Ол Ингланд Клъб " за четвърти път в кариерата си след 2011, 2014 и 2015 година

За него това е 13-а купа от Големия шлем и първа от 2016 година Той е четвърти във безконечната класация по този индикатор след Роджър Федерер (20), Рафаел Надал (17) и Пийт Сампрас (14). Днес Новак завоюва 69-а купа в кариерата си.

След блестящото показване на " Уимбълдън " Джокович от на следващия ден ще се завърне в топ 10 на международната класация. Той ще заеме десетото място, а стартира шампионата като 21-и в света.

Джокович измести Федерер и Надал и доминираше в тениса за прочут интервал, като бе номер 1 в света 223 седмици, а през лятото на 2016 година направи кариерен Голям шлем, откакто завоюва " Ролан Гарос ". Последва тежък интервал, персонални проблеми, а по-късно травма и интервенция на лакътя, треньорски промени, като първоначално н атози сезон отпадна от топ 20 за първи път от 2006 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР