Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство

...
Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство
Коментари Харесай

Новак Джокович се измъчи с австралиец, но продължава защитата на титлата на Australian Open

Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис. Световният №1 изпита съществени компликации против представителя на домакините Алексей Попирин, само че в последна сметка завоюва с 6-3, 4-6, 7-6 (4), 6-3 за малко над три часа и 10 минути игра.

Действащият първенец от Сърбия, който на старта се нуждаеше от над четири часа, също в четири сета, взе откриващия сет след един-единствен пробив, пристигнал в осмия гейм. Попирин обаче сподели зъби във втората част, когато дръпна с 4-1 гейма. Джокович върна пробива в деветия гейм, само че се пропука мигновено на лично подаване и по този начин се стигна до равнене на сетовете.

В третия 43-ият в международната класация продължи да прави живота на Джокера сложен, като пропусна четири сетбола при резултат 5-4 в своя изгода и сервис на противника. Десеткратният притежател на трофея в Мелбърн оцеля и сграбчи успеха в тайбрека със 7-4 точки за задатък в сетовете.



В четвъртия Попирин нямаше повече съпротивителни сили и по този начин Джокович продължава мъчно, само че сполучливо отбраната на купата си на Аустрелиън Оупън.

Сърбинът приключи с 11 аса и нито една двойна неточност, като завоюва 82% от точките при разигран първи сервис. Той завърши по-малко уинъри – 31 против 52 за Попирин, само че и доста по-малко непредизвикани неточности – 32 против 58. Така Джокович е в третия кръг, където ще играе с 30-ия в схемата Томас Мартин Ечевери. Аржентинецът, който на старта отстрани Анди Мъри, не загуби сет и против френския деец Гаел Монфис.

Андрей Рубльов и Стефанос Циципас, надлежно сложени под №5 и 7 в схемата, също завоюваха мачовете си против Кристофър Юбанкс и Джордан Томпсън, като гъркът имаше повече компликации и пречупи австралийския си съперник в четири сета. Аут от конкуренцията обаче е 17-ият в схемата Франсис Тиафо, който отстъпи на чеха Томаш Махач в три елементи.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР