Новак Джокович се класира за полуфиналите на Мастърса в Париж

...
Новак Джокович се класира за полуфиналите на Мастърса в Париж
Коментари Харесай

Джокович взе реванш от Руне за девети полуфинал в Париж

Новак Джокович се класира за полуфиналите на Мастърса в Париж за девети път в кариерата си, откакто детронира настоящия първенец Холгер Руне след тежка трисетова борба - 7-5, 6-7 (3), 6-4, за два часа и 50 минути.


Световният номер 1, който загуби миналогодишния край от датчанина в три сета, поведе в резултата, откакто изчака търпеливо своя момент в откриващата част, правейки пробив в 12-ия гейм след доминация на сервиращите. Във втория сет двамата си размениха по един пробив, а Джокера пропусна мачбол в десетия гейм, с цел да се стигне до тайбрек. В него Руне, който неотдавна е наставляван от някогашния треньор на Ноле Борис Бекер, бе по-солидният от двамата на корта и възвърне паритета. Ранен пробив в третата и решителна част обаче обезпечи успокоение на шесткратния първенец, като той не позволи никакви съмнения, с цел да се поздрави с крайната победа, с което изравни и резултата в директните конфликти с Руне - 2-2.

Джокович приключи с 10 аса и четири двойни неточности, като завоюва 83% от точките на първи сервис. Той приключи с по-малко уинъри и повече непредизвикани неточности от противника - 32 на 17 против 38 на 10, само че откри метод да реализира нова сложна трисетова победа във френската столица, откакто в предишния кръг пречупи и Талон Грикспор от Нидерландия.

В спор за място на девети край в зала " Берси " сърбинът, който в никакъв случай не е губил полуфинал в конкуренцията, ще се изправи против Андрей Рубльов. Петият подложен руснак обърна Алекс де Минор от Австралия за крайното 4-6, 6-3, 6-1 за малко над два часа игра. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР