Новак Джокович се класира за полуфиналите на Australian Open, след

...
Новак Джокович се класира за полуфиналите на Australian Open, след
Коментари Харесай

Новак Джокович премина и през Фриц, за да достигне своя 11-и полуфинал на Australian Open

Новак Джокович се класира за полуфиналите на Australian Open, откакто в първия четвъртфинал от програмата надигра американеца Тейлър Фриц в четири сета - 7:6(3), 4:6, 6:2, 6:3.

Двубоят на централния корт " Род Лейвър Арена " продължи 3 часа и 48 минути, като сърбинът трябваше да се постарае съществено, с цел да се оправи със своя съперник, който в първите два сета беше безусловно равносилен на рекордьора по трофеи от Големия шлем.

Световният №1 стартира срещата на доста високи обороти, само че в първия сет по този начин и не съумя да оползотвори нито една от осемте точки за пробив, до които доближи. В същото време нападателната игра на Фриц бе на път да даде резултат в 12-ия гейм, когато той стигна до два сетбола, само че Джокович се измъкна и стигна до тайбрек, който той завоюва изрично със 7-3 точки.



Във втората част Ноле продължи да изпитва проблеми с това да завоюва подаването на американеца, който в това време проби сервиса на своя конкурент още в откриващия гейм, а след това отрази още седем брейкбола по пътя си към триумфа с 6:4, след който Фриц изравни резултата.

С края на втория сет завършиха и позитивните моменти за първата ракета на Съединени американски щати, защото в третата част Джокович най-сетне съумя да пробие, освен това на два пъти, с цел да я завоюва с 6:2.

В четвъртата Ноле осъществя брейк за 4:2, само че Тейлър Фриц откри сили да го върне за 4:3. Това обаче по никакъв метод не се отрази на сърбина, който в идващия гейм завоюва на 0 подаването на противника си, а по-късно на личен сервис постави точка на разногласието след 6:3.

Best of the best in Melbourne
— #AusOpen (@AustralianOpen)

По този метод Новак Джокович се класира за своя рекорден 47-и полуфинал в шампионатите от Големия шлем и по този начин изпревари по този индикатор Роджър Федерер, който остава с 46.

Освен това лидерът в международната класация за 11-и път откри място измежду най-хубавите четирима в " Мелбърн Парк ", а статистиката демонстрира, че когато сръбският тенисист доближава до тази фаза, той непроменяемо печели и купата.

Съперник на Джокович през тази година на последното ходило преди огромния край пък ще бъде спечелилият от дуела сред Яник Синер и Андрей Рубльов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР